Israelul echipează submarinele furnizate de Germania cu focoase nucleare

Israelul echipează submarinele furnizate de Germania cu focoase nucleare
Publicaţia germană Der Spiegel afirmă că Israelul este în curs de a echipa submarinele furnizate de Germania cu rachete de croazieră dotate cu focoase nucleare. Trei asemenea nave au fost deja livrate, iar...

Publicaţia germană Der Spiegel afirmă că Israelul este în curs de a echipa submarinele furnizate de Germania cu rachete de croazieră dotate cu focoase nucleare.

Trei asemenea nave au fost deja livrate, iar alte trei urmează să ajungă în posesia autorităţilor israeliene.

Jurnaliştii au precizat că înalţi responsabili din Ministerul german al Apărării le-au oferit asigurări în această privinţă.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel a ţinut să precizeze că submarinele au fost livrate fără niciun fel de armament, iar guvernul nu poate face speculaţii pe marginea unei eventuale înarmări.

Chiar dacă Israelul nu a făcut până acum comentarii cu privire la programul său nuclear, ministrul apărării, Ehud Barack, a declarat pentru Der Spiegel că germanii ar trebui să fie mândri de faptul că au asigurat viitorul ţării. În replică, ayatollahul iranian Ali Khamenei a avertizat că Israelul va fi dur lovit dacă va încerca să ia măsuri împotriva Teheranului.

Vestea a tensionat şi mai mult relaţiile Israelului cu Iranul. Programul nuclear al Teheranului, bănuit că doreşte să pună la punct arme nucleare, este văzut ca o ameninţare de către oficialii de la Tel Aviv. Berlinul a negat că aceste submarine ar face parte din arsenalul nuclear al Israelului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`