Israelul avertizează cetățenii libanezi din sudul Libanului să nu-și miște vehiculele cât timp au loc „lupte grele”

Israelul avertizează cetățenii libanezi din sudul Libanului să nu-și miște vehiculele cât timp au loc „lupte grele”
sursă foto: Hepta/Photo: Marwan Naamani/ZUMA Press Wire/dpa

Israelul pretinde că vizează Hezbollah în interiorul Libanului, unde peste 1.000 de oameni au fost uciși în ultimele două săptămâni, 6.000 sunt răniți și, potrivit guvernului libanez, un milion au fost strămutați, anunță The Guardian.

Rezidenții libanezi au fost avertizați să nu își mute vehiculele

În avertismentul emis de purtătorul de cuvânt al armatei în limba arabă a Israelului, rezidenții libanezi au fost avertizați să nu își mute vehiculele în timp ce aveau loc ceea ce Avichay Adraee a descris drept „lupte grele”.

În comunicat scrie:

„În sudul Libanului au loc lupte grele, elementele Hezbollah folosind mediul civil și populația ca scuturi umane pentru a lansa atacuri. Pentru siguranța dumneavoastră personală, vă rugăm să nu mutați vehicule din regiunea de nord în regiunea de sud a râului Litani. Acest avertisment este valabil până la o nouă notificare”.


Itamer Ben-Gvir, ministrul de extremă-dreapta al securității interne al Israelului, care a amenințat anterior că va distruge guvernul de coaliție al lui Benjamin Netanyahu dacă acesta ar cădea la pace cu Hezbollah-ul, a postat pe rețelele de socializare spunând că se roagă pentru succesul invaziei terestre a Israelului în Liban.

El a scris:
„Deciziile pe care le-am luat în ultimele zile sunt decizii importante, corecte și necesare. În același timp, acesta este momentul să nu ne oprim, [ci] să continuăm să facem totul, cu toată puterea noastră, și să zdrobim organizația teroristă Hezbollah, pentru a-i întoarce în siguranță pe locuitorii din nord la casele lor. Mă rog pentru succesul soldaților IDF care luptă în prezent în condiții dificile în sudul Libanului, poporul Israel îi sprijină.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`