Israelul are 200 de rachete nucleare: Dezvăluiri făcute de hackerii ruși care au spart contul fostului secretar de stat american Colin Powell

Israelul are 200 de rachete nucleare: Dezvăluiri făcute de hackerii ruși care au spart contul fostului secretar de stat american Colin Powell

Hackerii ruși au mai reușit o nouă lovitură. Aceștia i-au spart mailul fostului secretar de stat american Colin Powell și au publicat o discuție privată pe care oficialul a avut-o, discuție în care preciza că Israelul dispune de 200 de rachete nucleare. Informațiile găsite în mailuri fostului oficial american au fost făcute publice și au apărut și în Newsweek.

Israelul nu se află printre țările care au semnat Tratatul de Neproliferare Nucleară, iar politica sa referitoare la acest subiect este una ambiguă, refuzând să vorbească despre arsenalul său nuclear, singura precizare fiind aceea că dispune de rachete atomice, scrie stiripesurse.ro.

Dezvăluirile făcute de Colin Powell despre rachetele nucleare ale Israelului ar fi venit într-o comunicare prin email cu unul dintre sponsorii Partidului Democrat american, Jeffrey Leeds. În acea convorbire, fostul secretar de stat mai afirmă și că Iranul nu are nicio capabilitate nucleară.

"Negociatorii nu pot obține ce vrea el (Netanyahu). Oricum, iranienii nici nu ar putea folosi una, dacă, într-un final, ar face una. Baieții din Teheran știu că Israelul are 200, toate îndreptate asupra Teheranului, iar noi avem mii." – ar fi scris Powell în e-mail.

"Cum a zis și Akmdinijad (sic): Ce am putea face noi cu una? Să o lustruim? Am vorbit în mod public atât despre Coreea de Nord, cât și despre Iran. Vom distruge singurul lucru de care le pasă: supraviețuirea regimului. Unde și cum ar putea ei să testeze una?" – a spus fostul secretar de stat, referinduse-se la fostul președinte al Iranului, Mahmoud Ahmadinejad.
Iranul și marile puteri au încheiat în 2015 un acord istoric privind programul nuclear iranian. În cel mai recent raport al său dat publicității în noiembrie 2015, agenția ONU a notat că Iranul a început demontarea unora dintre instalațiile nucleare de la siturile Fordo și Natanz, conform acordului.

Cu toate acestea, Agenția Internațională pentru Energie Atomică a subliniat că alte 10.000 de centrifuge mai trebuie demontate, mai ales că Iranul nu și-a redus încă stocul de uraniu îmbogățit, dupa cum s-a angajat. De asemenea, Teheranul nu începuse (la acea vreme) să-și modifice reactorul cu apa grea din Arak, potrivit documentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie