Israelul a impus noi ordine de evacuare pentru sudul Gaza după ce a bombardat deja „zonele sigure” pe care le indicase refugiaților anterior

Israelul a impus noi ordine de evacuare pentru sudul Gaza după ce a bombardat deja „zonele sigure” pe care le indicase refugiaților anterior
Imagine din Rafah, Gaza. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Israelul a emis noi ordine de evacuare pentru sudul Gazei, acoperind unele zone pe care le-a numit anterior drept „zonă de siguranță umanitară”. Al-Mawasi, numită astfel de „zonă sigură” de Israel, a fost lovită deja de atacuri aeriene care au ucis doi palestinieni.

Se pregătește un protest de amploare împotriva ajutorului Washingtonului pentru Israel, în SUA

Atacul israelian de peste noapte asupra unei clădiri din tabăra de refugiați Jabalia din nordul Gaza a ucis câțiva civili palestinieni, inclusiv copii, și a rănit mulți alții, relatează agenția de protecție civilă din Gaza, anunță The Guardian.

Între timp, o coaliție de aproximativ 200 de organizații de justiție socială intenționează să mărșăluiască luni la Convenția Națională Democrată a SUA (DNC) din Chicago, protestând împotriva uneia dintre cele mai spinoase probleme electorale – ajutorul Washingtonului pentru Israel.

Hatem Abudayyeh, purtătorul de cuvânt al coaliției Marșul pentru DNC, a declarat pentru Reuters că zeci de lideri ai grupurilor de coaliție s-au întâlnit după ce președintele Joe Biden și-a încheiat campania, dar a decis, totuși, să continue mitingul.

Grupul de campanie Abandon Biden consideră că înlocuitorul său, vicepreședintele Kamala Harris, poartă responsabilitatea pentru criza umanitară din Gaza, dar nu lansează încă o campanie Abandon Harris, a declarat purtătorul de cuvânt Hudhayfah Ahmad, citat de agenție.
Grupul se va afla la Chicago și va urmări schimbările în poziția Partidului Democrat față de Israel-Palestina.

„Îi vom oferi lui [Harris] mult mai multă răbdare decât i-am oferit lui Joe Biden”, a spus Ahmad. „Cu toate acestea, voi sublinia, timpul trece și răbdarea noastră se epuizează.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie