Israel spune că ar fi omorât încă un comandant Hezbollah. Crucea Roșie avertizează că Orientul Mijlociu este „pe pragul unui conflict armat la nivel regional”

Israel spune că ar fi omorât încă un comandant Hezbollah. Crucea Roșie avertizează că Orientul Mijlociu este „pe pragul unui conflict armat la nivel regional”
Foto: Pixabay

Într-un avertisment dur, Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a declarat că Orientul Mijlociu se află pe „pragul unui conflict armat la nivel regional” după ce atacurile israeliene în Liban s-au intensificat peste noapte.

Crucea Roșie  face apel la toate părțile implicate să evite un conflict regional

CICR a spus că civilii au „suportat greul” conflictului în ultimul an, cu răpirea ostaticilor în Israel, războiul Israelului în Gaza, care a ucis peste 41.000 de palestinieni, potrivit ministerului sănătății din enclavă, iar acum civili din Liban au fost uciși de atacurile israeliene, potrivit The Guardian.

„CICR face apel la toate părțile să evite utilizarea armelor explozive în zonele populate, deoarece acestea provoacă vătămări nediscriminatorii, ceea ce duce la o un număr potențial semnificativ pentru viețile civile, casele și infrastructura esențială”, a declarat CICR într-un comunicat.

Nicolas Von Arx, directorul regional al CICR pentru Orientul Apropiat și Mijlociu, a adăugat:

„Riscurile sunt masive. Dacă violența continuă să escaladeze, potențialul prejudiciu adus civililor este incalculabil.
Toate părțile trebuie să își respecte obligațiile în temeiul dreptului internațional umanitar de a reduce suferința civililor și de a deschide calea pentru un viitor mai stabil și mai pașnic.

Dezumanizarea care alimentează mai multe cicluri de violență trebuie evitată de toate părțile.
CICR a contribuit la facilitarea predării a 105 ostatici luați de Hamas pe 7 octombrie către Israel, în schimbul eliberării a 240 de prizonieri palestinieni din închisorile israeliene, în timpul armistițiului de o săptămână în noiembrie anul trecut.

Rolul său declarat este de a fi gardianul Convenției de la Geneva și de a îndeplini sarcini în timpul conflictelor, cum ar fi urmărirea persoanelor dispărute, vizitarea prizonierilor de război și schimbul de mesaje între aceștia și familiile lor acasă.

Comandantul de comunicații Hezbollah ucis în bombardamentele de la Beirut

Armata israeliană a declarat că l-a ucis joi pe comandantul de comunicații Hezbollah, Muhammad Rashid Skafi, în bombardamentele asupra Beirutului, capitala libaneză.

Armata a spus că acesta era membru al Hezbollah din 2000 și că era un apropiat al liderilor importanți ai grupării militante libaneze susținute de Iran. Hezbollah încă nu a confirmat afirmația Forțelor de Apărare Israelului.

IDF a declarat joi că vizează Beirutul și a emis avertismente de evacuare pentru diferite locații pe parcursul nopții. Trei rachete au lovit suburbia de sud a Dahiyeh, unde liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis săptămâna trecută, potrivit rapoartelor.

Alte personalități ale Hezbollahului ucise recent în atacurile israeliene îl includ Ibrahim Aqil, un comandant superior în forțele de elită Radwan ale grupului, comandantul militar Ali Karaki și un cleric senior, șeicul Nabil Qaouk.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră