Israel: Primele cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus

Israel: Primele cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus
Foto: Pixabay

Cel puțin patru cazuri de infectare cu noua tulpină de COVID-19 au fost depistate în Israel.Trei dintre bolnaviau revenit din Marea Britanieși suntizolateîntr-un hotel destinat carantinării, iar în cazul celui de-al patrulea se fac investigații, a transmis ministrul Sănătății, potrivit reuters.com.

Campania de vaccinare împotriva SARS-COV-2 a început în Israel sâmbătă, iar până acum au fost administrate70.000 de doze, la o populaţie de 9 milioane de locuitori, arată datele Ministerului Sănătăţii.

Israelul, care şi-a asigurat vaccinuri de la producătorii Pfizer, Moderna şi AstraZeneca,aşteaptă să dispună de suficiente doze până la sfârşitul anului pentru a le administra celor 20% dintre locuitori consideraţi cei mai predispuşi la complicaţii.

Israelul îşi închide graniţele de teama noii tulpini COVID

Israelul a anunţat luni că va interzice intrarea în ţară a cetățenilor străini, pentru a limita răspândirea noii tulpini de coronavirus, considerată de către experți cu 70% mai contagioasă.

Astfel, cetăţenii israelieni şi diplomaţii străini sunt singurii care vor mai avea voie să treacă graniţa de miercuri, la ora 14.00 (ora României).

Aceștia vor fi obligaţi să se autoizoleze acasă, cu excepţia cazului în care vin din Marea Britanie, Africa de Sud sau Danemarca, situaţie în care vor trebui să rămână în hoteluri de carantină special desemnate timp de 10-14 zile.

Noile măsuri se vor aplica iniţial timp de 10 zile, însă există posibilitatea ca măsura să fie prelungită.

Israelul a primit primele doze de vaccin anti-COVID de la gigantul farmaceutic Pfizer, la începutul lunii decembrie. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost primul din ţară care s-a vaccinat, pentru a da exemplu.

Amintim, la sfârşitul lui noiembrie, Israelul a achiziţionat opt milioane de doze de vaccin de la Pfizer, cu o livrare prevăzută începând cu ianuarie 2021, însă primele vaccinuri au sosit chiar înainte de Hanuka, Sărbătoarea evreiască a Luminilor

Cât de agresivă este noua tulpină de SARS-COV-2

Premierul britanic a anunțat sâmbătă cănoua tulpină de coronavirusidentificată în țară este cu până la 70% mai infecțioasă.

„Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei. Analizele iniţiale sugerează că această variantă creşte mai repede decât variantele existente”, a spus luni ministrul Hancock într-o intervenţie în faţa parlamentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`