Israel: Guvernul a decis să extindă utilizarea certificatului verde pentru toate persoanele de peste 3 ani

Israel: Guvernul a decis să extindă utilizarea certificatului verde pentru toate persoanele de peste 3 ani
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cabinetul israelian a decis miercuri să își extindă sistemul Green Pass, impunând restricții tuturor adulților și copiilor cu vârsta peste trei ani, în absența sa.

Într-un efort de a opri un număr recurent de cazuri de COVID-19, guvernul israelian a decis să aplice sistemul Green Pass la toate locurile, cu excepția centrelor comerciale și a magazinelor esențiale, a declarat Biroul prim-ministrului israelian într-o declarație. Sistemul permite oamenilor să ateste că au fost vaccinați pentru a intra în anumite locații, scrie xinhuanet.

Conform noii decizii, copiii cu vârsta peste trei ani vor trebui să prezinte un test de coronavirus negativ pentru a intra în locurile care se află sub Green Pass, începând de miercurea viitoare.

În mall-uri și magazine mai mari de 100 de metri pătrați, capacitatea va fi limitată la o persoană la fiecare 7 metri pătrați, începând de luni viitoare.

Adunările în locurile interioare vor fi limitate la 1.000 de persoane și 5.000 de persoane în aer liber.

Aproximativ 58% din cei 9 milioane de locuitori ai țării au fost vaccinați complet, majoritatea cu vaccinul Pfizer.

Noile infecții zilnice au atins 5.802 de cazuri, dintre care 405 sunt în stare gravă, potrivit cifrelor publicate miercuri de Ministerul Sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`