Singura biserică românească din Israel va fi redeschisă. Lăcașul de cult a fost înconjurat de bombe timp de 50 de ani

Singura biserică românească din Israel va fi redeschisă. Lăcașul de cult a fost înconjurat de bombe timp de 50 de ani
Foto: captură Digi24

Sute de mine antitanc şi antipersonal au înconjurat, timp de 50 de ani, singura biserică româneasca din Israel, ridicată în urmă cu aproape 100 de ani. Ministerul Apărării din Israel şi autoritatea desemnată pentru dezamorsarea minelor au reuşit să îndepărteze pericolul, așa că lăcașul de cult va fi redeschis, informează Digi24.

Regiunea, în care se află în total şapte biserici, a fost declarată zonă militară închisă pentru că ascundea, sub pământ, aproape 4.000 de mine de război. Operaţiunea de dezamorsare a durat mai bine de doi ani și a costat peste zece milioane de dolari.

”În interiorul bisericii am descoperit picturi creştine foarte frumoase, cum nu am mai văzut vreodată. În fiecare punct al acestui loc simţi sacralitatea, îţi dă sentimentul că eşti într-un loc sfânt. Într-un an sau doi, lângă fiecare biserică va fi o grădină înflorită, cu măslini, cu viţă de vie, aşa cum era în urmă cu 40 de ani şi milioane de oameni vor putea veni să viziteze locurile”, a declarat pentru Digi24 Marcel Aviv, şeful Diviziei Genişti, Ministerul Apărării Israel.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`