Israel ar urma să devină prima țară din lume care testează vaccinul anti-COVID-19 cu administrare pe cale orală: „Ar trebui să fie mult mai rezistent la variante” (VIDEO)

Israel ar urma să devină prima țară din lume care testează vaccinul anti-COVID-19 cu administrare pe cale orală: „Ar trebui să fie mult mai rezistent la variante” (VIDEO)
foto simbol: Pixabay

Israel urmează să devină prima țară din lume care testează un vaccin anti-COVID-19 cu administrare pe cale bucală, a spus Nadav Kidron, CEO al Oramed Pharmaceuticals, pentru The Jerusalem Post.

Israel urmează să testeze vaccinul anti-COVID-19 cu administrare orală

Subsidiara lui Oramed, Oravax Medical, se pregătește să demareze studiile clinice pentru vaccinul său la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv, după ce spitalul i-a aprobat protocolul de studiu. În prezent, mai așteaptă doar să primească undă verde din partea Ministerului israelian al sănătății, ceea ce s-ar putea întâmpla în următoarele săptămâni.

În Europa, Oravax deja a finalizat producția GMP (sistemul bunelor practici de fabricație) a mii de capsule ce vor fi utilizate în cadrul studiului israelian, iar în cele din urmă vor fi distribuite către alte state.

Oramed este o companie farmaceutică de fază clinică și folosește tehnologia dezvoltată de Centrul medical universitar Hadassah. În martie, compania anunța un proiect comun cu Premas Biotech din India pentru crearea unui nou vaccin, cu administrare orală. Cele două entități au format împreună Oravax – concret, vaccinul se bazează pe tehnologia Oramed de administrare pe cale bucală „POD” și pe tehnologia de vaccin a Premas.

Tehnologia Oramed permite administrarea pe cale bucală a mai multor terapii pe bază de proteine, terapii care, altfel, ar fi fost administrate prin injectare.

Premas a lucrat la dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19 încă din martie. Vaccinul-candidat Oravax țintește trei proteine din noul coronavirus, spre deosebire de serurile de la Moderna și Pfizer, care vizează doar proteina spike, susține Nadav Kidron.

Astfel, spune CEO-ul Oramed, „acest vaccin ar trebui să fie mult mai rezistent la variantele COVID-19”.

„Chiar dacă virusul trece de un strat, există un al doilea strat, iar dacă trece și de al doilea strat, există un al treilea”, a mai spus el.

În cadrul studiilor preclinice, vaccinul este testat și împotriva variantelor de SARS-CoV-2.

Compania a finalizat un studiu-pilot pe animale și a descoperit că vaccinul a facilitat dezvoltarea de ImunoglobulineG (IgG) și Imunoglobuline A (IgA). IgA este necesară pentru o imunitate pe termen lung.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`