Iranul respinge apelurile Occidentului de a renunța la atacul asupra Israelului

Iranul respinge apelurile Occidentului de a renunța la atacul asupra Israelului
Sursă foto: Hepta -Iranian Army Office via ZUMA Press Wire)

Apelurile din Franța, Germania și Marea Britanie conform cărora Iranul ar trebui să exercite reținerea în ceea ce privește Israelul „sunt lipsite de logică politică și contrazic principiile dreptului internațional”, a declarat marți Ministerul de Externe al Iranului, potrivit Reuters.

Cele trei țări europene au emis luni o declarație prin care cer Iranului și aliaților săi să se abțină de la atacuri împotriva Israelului după uciderea lui Ismail Haniyeh, șeful politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, luna trecută la Teheran.

Teheranul și aliații săi, Hamas și grupul șiit libanez Hezbollah, au acuzat Israelul că a comis asasinatul. Guvernul israelian nu a revendicat nicio responsabilitate.

„Fără nicio obiecție la crimele regimului sionist (Israel), declarația celor trei state cere cu obrăznicie Iranului să nu răspundă la o încălcare a suveranității și integrității sale teritoriale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Iranului, Nasser Kanaani.

Kanaani a spus că Teheranul este hotărât să descurajeze Israelul și le-a cerut Parisului, Berlinului și Londrei „să se ridice odată pentru totdeauna împotriva războiului din Gaza și a războiului din Israel”.

„Inacțiunea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și sprijinul politic și militar extins al guvernelor occidentale față de regimul sionist (Israel) sunt principalii factori din spatele expansiunii regionale a crizei din Gaza”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`