Iranul ar fi pus la dispoziția rebelilor houthi din Yemen racheta balistică lansată pe mare, Ghadr

Iranul ar fi pus la dispoziția rebelilor houthi din Yemen racheta balistică lansată pe mare, Ghadr

Agenția de presă semi-oficială iraniană Tasnim a raportat miercuri că racheta balistică lansată de Teheran Ghadr a fost pusă la dispoziția houthiilor din Yemen.

Iranul este înarmat cu cel mai mare număr de rachete balistice din regiune

„Racheta balistică lansată pe mare a Iranului, numită Ghadr, a fost acum pusă la dispoziția luptătorilor (houthi) din Yemen”, a raportat Tasnim, despre care se crede că este afiliată Gărzilor Revoluționare de elită din Iran.

„Acum, racheta… a devenit o armă capabilă să prezinte provocări serioase intereselor Statelor Unite și ale principalului său aliat în regiune, regimul sionist”, a spus Tasnim.

Ministerul iranian de externe nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Iranul îi sprijină pe houthi, dar a negat în mod repetat că ar fi armat grupul.

Rebelii houthi au atacat căile maritime din Marea Roșie și din jurul acesteia care și acest fapt are un impact asupra unei rute maritime vitale pentru comerț.

Potrivit Biroului american al directorului de informații naționale, Iranul este înarmat cu cel mai mare număr de rachete balistice din regiune. Este, de asemenea, un mare producător de drone.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`