Iran: Preşedintele Raisi înmormântat în oraşul-sfânt Mashdad

Iran: Preşedintele Raisi înmormântat în oraşul-sfânt Mashdad
Președintele Iranului, Ebrahim Raisi. Sursa foto: Hepta.ro / DPA Images

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, decedat luni într-un accident de elicopter, urmează să fie înmormântat joi seară la Mashhad, oraşul său natal.

Oficiali de rang înalt din cel puțin 68 de țări au participat miercuri la o ceremonie la Teheran pentru a aduce un omagiu președintelui iranian Ebrahim Raisi și însoțitorilor săi uciși într-un accident de elicopter în acest weekend, potrivit aa.com.

Ceremonia a avut loc la câteva ore după ce sute de mii de oameni au participat la o procesiune funerară în capitala iraniană pentru Raisi și alții uciși în accidentul de duminică, inclusiv ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian.

Demnitarii străini au fost primiți de președintele interimar Mohammad Mokhber, de ministrul de externe interimar Ali Bagheri Kani și de alți oficiali guvernamentali.

Printre cei care au participat la ceremonie s-au numărat emirul Qatar Tamim bin Hamad Al Thani, premierul irakian Mohammed Shia al-Sudani, prim-ministrul pakistanez Shehbaz Sharif și premierul azer Ali Asadov.

Președintele Tunisiei Kais Saied, președintele Siriei Bashar al-Assad, președintele Tadjikistanului Emomali Rahmon și președinții parlamentului din Liban, Algeria, Kazahstan, Etiopia, Mali, Rusia și Uzbekistan au participat și și-au adus omagiu.

Liderul Hamas Ismail Haniyeh a participat și el la ceremonie și a avut o întâlnire cu liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, în marginea ceremoniei funerare.

Raisi, Amir-Abdollahian și alții au murit după ce elicopterul lor s-a prăbușit duminică în nord-vestul Iranului, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Raisi va fi transportat joi dimineață în orașul Mashhad, din nord-estul orașului, și va fi înmormântat în altarul imamului Reza, unde a slujit ca custode din 2016 până în 2019.

Amir-Abdollahian va fi înmormântat la altarul Shah Abdul Azim din sudul Teheranului, joi dimineață, conform dorinței familiei sale.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`