Iran pregătește un atac iminent cu rachete balistice împotriva Israelului, avertizează SUA

Iran pregătește un atac iminent cu rachete balistice împotriva Israelului, avertizează SUA
Foto: Hepta - DPA Images / Belal Salem

SUA este de părere că Iran pregătește un atac iminent cu rachete balistice împotriva Statului Israel, a declarat Casa Albă, marți, potrivit CNN.

Oficial SUA, despre „iminența” atacului iranian

„Statele Unite au indicații că Iran se pregătește să lanseze în mod iminent un atac cu rachete balistice împotriva Israelului. Sprijinim activ pregătirile defensive pentru a apăra Israelul împotriva acestui atac. Un atac militar direct din partea Iranului împotriva Israelului va purta consecințe severe pentru Iran”, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Casei Albe.

SUA este pregătită să facă tot ceea ce poate pentru a ajuta Statul Israel să intercepteze orice trimite Iranul pe direcția sa, într-o manieră similară cu modul în care a oferit asistență în aprilie, când Iran a lansat un val de rachete și drone spre Israel – dintre care majoritatea au fost interceptate cu succes, a adăugat oficialul american.

SUA anticipează că noul atac iranian ar putea fi similar cu cel din aprilie ca scop și dimensiune, a precizat un oficial american pentru CNN.

Reacția israelienilor

La scurtă vreme după comunicatul părții americane, armata israeliană a declarat că nu a identificat nicio amenințare aeriană din partea Iranului.

„La acest moment, Israel nu percepe o amenințare iminentă din partea Iranului”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari.

„Suntem în alertă de vârf atât ofensiv, cât și defensiv”, a adăugat Hagari, amenințând Iranul cu „consecințe” în eventualitatea unui atac asupra Statului Israel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`