UPDATE: Comunicat MAE. Ionuț, românul dispărut după tragedia feroviară din Grecia, a fost găsit mort

UPDATE: Comunicat MAE. Ionuț, românul dispărut după tragedia feroviară din Grecia, a fost găsit mort
Foto: Facebook Comunitatea românilor din Republica Elenă

UPDATE Precizări de presă accident feroviar, ora 10:30

„În continuarea precizărilor de presă din data de 1 martie, respectiv 2 martie 2023, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie a.c.

În acest context, reprezentantul oficiului consular român a informat de urgență familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariției persoanei în cauză, fiind puse la dispoziție informații cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc și a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsuflețit în România. Repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații deosebite.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român și va asigura asistența și protecția consulară necesare, conform competențelor legale”, se arată în comunicatul de presă transmis de MAE.

Ionuț, românul dat dispărut după tragedia feroviară din Grecia, a fost găsit mort, după ce în urmă cu câteva zile familia sa anunțase că tânărul se află printre victimele accidentului de tren.

Rudele sale au povestit că acesta mersese la Atena pentru a susține examenul auto, având bilet de tren spre Salonic, atunci când s-a întâmplat tragedia.

Ionuț se urcase în tren în stația Katerini și avea ca destinație finală Atena. Fratele său a anunțat în cursul zilei de vineri că Ionuț este românul dat dispărut după tragedia feroviară.

A fost găsit românul dat dispărut după tragedia din Grecia

Autoritățile elene au anunțat că în noaptea de vineri spre sâmbătă au reușit să îl identifice pe Ionuț printre victimele accidentului de tren produs marţi dimineaţă.

Până în momentul de față bilanțul victimelor a ajuns la 57 de morți, însă cifrele sunt în continuă creștere.

„Dumnezeu să te odihnească, suflet bun. Ai luat cu tine o parte din mine. M-ai distrus, nu am cuvinte”, a scris pe Facebook una dintre rudele lui Ionuț, imediat după aflarea veștii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`