Ionuț Călugăru, broker de aviație, despre situația zborurilor din Tel Aviv către România: Avem deja persoane aduse în țară cu zboruri private, asta însemnând private jet (VIDEO)

Ionuț Călugăru, broker de aviație, despre situația zborurilor din Tel Aviv către România: Avem deja persoane aduse în țară cu zboruri private, asta însemnând private jet (VIDEO)
Foto: captură video

În timp ce Tarom și-a anulat cursele spre și dinspre Israel, operatorii privați continuă să facă aceste curse și nu numai. Practic, tot spațiul aerian al Israelului este în continuare deschis și au fost făcute foarte multe solicitări, atât de la agențiile de turism, care au turiști în Israel, dar și de la români sau de la persoane care au dublă cetățenie, și română, și israeliană, care doresc să ajungă în România.

Aceștia au încercat să se descurce cu variantele pe care le-au avut la dispoziție pentru a putea ajunge în țară.

Ionuț Călugăru, broker de aviație, a avut o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru, unde a dat mai multe detalii despre situația zborurilor din Tel Aviv către România.

“Noi suntem brokeri de aviație, adică noi intermediem, practic, zborurile între persoane și operatorii de avioane.

În momentul de față avem deja persoane aduse în România cu zboruri private, atenție, zboruri private, însemnând private jet pe care, la rândul nostru l-am închiriat de la operatorul respectiv, l-am pus la dispoziția clienților noștri. Am reușit să aducem în România deja persoane, însă pe parcursul zilei de astăzi au venit mai multe solicitări, nu doar din Haifa, mai avem și din alte orașe din Israel, pentru că sunt persoane carora le este teamă să iasă din casă, efectiv, și atunci își doresc să fie cât mai aproape de aeroport, vorbim de Haifa, aeroportul respectiv este închis în momentul de față pentru zborurile private. Există doar anumite reglementări speciale pentru anumite zboruri și pentru armata israeliană de operare pe aeroportul respectiv. Am obținut pentru o familie din Haifa un acord să aterizăm acolo cu un avion de mici dimensiuni, care să îi ia pentru data de 14, dar nu este fezabil acest aeroport. În continuare se utilizează Tel Aviv-ul deasupra căruia încă există spațiu aerian deschis. Sunt opțiuni pe Amman în Iordania, adică oamenii s-au organizat și au mers cu autocarul până acolo și au decolat de pe Amman și încercăm să-i ajutăm pe cei care sunt cu probleme de genul acesta, le este frică efectiv să părăsească domiciliul, să ajungă cât mai repede la un aeroport, dacă se poate, dar aviația militară israeliană a cam închis celelalte aeroporturi.” a declarat Ionuț Călugăru.

Călugăru a vorbit și despre situația zborurilor pentru românii aflați în Fâșia Gaza.

„În momentul de față, după cum bine știți și ați văzut și dumneavoastră în declarațiile oficiale, la nivel mai mare, SUA, Egiptul și Israelul lucrează pentru un coridor de evacuare a refugiaților din Fâșia Gaza, ceea ce, din punctul meu de vedere, în momentul de față nefiind expert în geopolitică, e puțin fezabil. Poate mă înșel.”, a mai spus acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)