Ion Petrescu, despre presupusa moarte a lui Evgheni Prigojin: Prima supoziție publică este că e vorba de o reglare de conturi, deși, prin prezența sa în Africa, el aducea servicii reale dictatorului rus (VIDEO)

Ion Petrescu, despre presupusa moarte a lui Evgheni Prigojin: Prima supoziție publică este că e vorba de o reglare de conturi, deși, prin prezența sa în Africa, el aducea servicii reale dictatorului rus (VIDEO)
Col. (r) Ion Petrescu, analist militar. Foto: captură B1 TV

Col. (r) Ion Petrescu, analist militar, a comentat presupusa moarte a lui Evgheni Prigojin, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și a declarat că „prima supoziție publică, în absența altor informații, este că e vorba de o reglare de conturi, deși, prin prezența sa în Africa, Prigojin aducea servicii reale dictatorului rus”.

Ion Petrescu, pe B1 TV, despre presupusa moarte a lui Evgheni Prigojin

„Aici sunt două elemente distincte. Primul sigur că este așteptarea observatorilor calificați că va fi o răzbunare în timp a lui Putin împotriva lui Prigojin, dar, în același timp, trebuie să fim și realiști. El a acționat mult timp din ordinul președintelui Federației Ruse, dovadă dislocarea unei brigăzi din trupele Wagner în Belarus, unde au reușit, prin deplasarea a 5.000 de oameni către pasul Suwalki, să genereze îngrijorarea statelor NATO din zonă, începând cu Polonia, continuând cu Lituania, Letonia și Estonia, și atrăgând o focalizare a unora dintre militarii pe care îi are Polonia. Mai precis, au dislocat în jur de 10.000 de militari acolo unde se așteptau să apară luptătorii Wagner”, a declarat analistul militar român.

„Prima supoziție publică, în absența altor informații, este că e vorba de o reglare de conturi, deși, prin prezența sa în Africa, Prigojin aducea servicii reale dictatorului rus, asta prin faptul că în continuare compania Wagner primea o serie de beneficii materiale, inclusiv în diamante, din partea celor cărora le asigura securitatea în zonă, de regulă șefi de state și de guverne care aveau probleme în relația lor cu populațiile locale. Este un eveniment, încă nu știm, la informațiile actuale publice, dacă accidentul a fost pus la cale din ordinul lui Putin sau a fost un simplu accident de avion, cum se mai întâmplă”, a continuat Ion Petrescu.

„Noi nu știm la nivelul opiniei publice internaționale relațiile reale între Vladimir Putin și Prigojin. Să nu uităm că după revoltă Putin l-a primit pe Prigojin, împreună cu alți comandanți din cadrul companiei militare Wagner, chiar la Kremlin. Chiar dacă nu au fost fotografii și imagini difuzate de televiziunile patronate de dictatorul de la Kremlin, totuși, lumea a fost surprinsă de acest dialog, în care, pe de o parte, Putin a reafirmat dezaprobarea rebeliunii militare a trupelor lui Prigojin și, pe de altă parte, comandanții Wagner au exprimat deficiențele pe care le-au avut atunci când acționau în Ucraina împotriva trupelor ucrainene”, a mai spus Ion Petrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)