Investigație The Observer: Mii de femei, cele mai multe românce, care lucrează pe plantaţiile de fructe şi legume din Sicilia, sunt violate, bătute și amenințate (VIDEO)

Investigație The Observer: Mii de femei, cele mai multe românce, care lucrează pe plantaţiile de fructe şi legume din Sicilia, sunt violate, bătute și amenințate (VIDEO)
Foto: infomoldova.net

O investigaţie şocantă realizată de jurnaliştii italieni scoate la iveală realitatea cruntă cu care se confruntă aproape 7.500 de femei care lucrează pe plantaţiile de fructe şi legume din regiunea Ragusa, Sicilia. Majoritatea sunt românce şi sunt supuse adesea la violuri, bătăi şi ameninţări cu arma de fiecare dată când ies din vorba superiorilor. Săpămânalul The Observer scrie că femeile refuză să discute despre acest subiect şi puţine merg să depună plângere împotriva celor care le maltratează. Nicoleta Boloş, o româncă stabilită în Italia, a povestit cum e să fii sclav la fermele italienilor, în speranţa că vei câştiga bani pentru familia din România.

Ragusa este o zonă care a făcut din Italia unul dintre principalii exportatori europeni de fructe și legume. Mâna de lucru se caută, iar majoritatea femeilor din ţara noastră merg acolo la muncă cu speranţa la un trai mai bun. Nu ştiu că viața lor se va schimba, și nu în bine. Unele ajung sclave, altele sunt exploatate sexual, potrivit unui reportaj realizat de The Observer.

Investigație The Observer: Mii de femei, cele mai multe românce, care lucrează pe plantaţiile de fructe şi legume din Sicilia, sunt violate, bătute și amenințate

#DIRECT_ONE_q27m6z#

”Aceste femei lucrează ca sclave pe câmp şi ştim că sunt şantajate să facă sex cu proprietarii fermelor şi serelor, din cauza subjugării lor psihologice. Nu este uşor să investighezi sau să împiedici acest lucru, pentru că femeilor le este, în majoritatea cazurilor, prea frică să vorbească”, a declarat pentru The Guardian Guido Volpe, comandant la Poliţia Sicilia.

Multe dintre românce au lăsat în țară familii cu copii mici. Doar câteva au povestit despre agresiunile sexuale la care sunt supuse. Lucreaza câte 12 ore pe zi, în condiții de căldură extremă, izolate, fără apă, și chiar fără a fi plătite. Adesea sunt amenințate cu diverse arme sau șantajate.

"De unde vin eu, din Moldova românească, nimeni nu are un loc de munca. Salariul mediu acolo este de 200 de euro pe lună. Aici poţi face mult mai mult, chiar dacă trebuie să suferi", a declarat Nicoleta Boloș, care are şi un copil de numai câteva luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital