Invenție revoluționară pentru tratarea rănilor: Gelul care oprește instantaneu sângerarea (VIDEO)

Invenție revoluționară pentru tratarea rănilor: Gelul care oprește instantaneu sângerarea (VIDEO)
Joe Landolina de la Universitatea din New York a folosit un proces neconvențional pentru a inventa un gel care oprește instantaneu sângerarea masivă atât internă, cât și externă, scrie USA Today. Landolina,...

Joe Landolina de la Universitatea din New York a folosit un proces neconvențional pentru a inventa un gel care oprește instantaneu sângerarea masivă atât internă, cât și externă, scrie USA Today.

Landolina, care a prezentat acest concept în 2011, a spus că nu știa în acel moment dacă va reuși să creeze cu adevărat substanța numită Veti-Gel.

Ceea ce m-a ajutat să duc acest proiect până la capăt a fost faptul că eram la început de drum și nu știam cât de greu îmi va fi. Este forte dificil să descrii cum funcționează. Pot spune că este cel mai bun mecanism pentru tratarea rapidă a rănilor”, a declarat studentul.

Veti-Gel a închis cu succes răni ale ficatului șoarecilor și a oprit sângerări ale arterelor carotide, însă mai sunt necesare teste pentru ca acest gel să fie distribuit și folosit de către oameni.

Încă nu se știe dacă este bine ca gelul să rămână în corp pentru o perioadă mai lungă de timp” a explicat Landolina.

Gelul a fost aprobat pentru folosirea în cabinetele veterinare începând cu vara acestui an. 

Demonstrație Veti-Gel

Embed:
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`