Insula preferată de greci pentru a-și organiza vacanța: „Un paradis pentru cei care iubesc natura cu adevărat”

Insula preferată de greci pentru a-și organiza vacanța: „Un paradis pentru cei care iubesc natura cu adevărat”
Foto: Captură video

Grupurile de pe Facebook, dedicate concediilor în Grecia, sunt din ce în ce mai populare în această perioadă. Românii care se află acolo în vacanță sau care tocmai au revenit, țin să-și împărtășească impresiile.

Unii se plâng de aglomerație și de numărul mare de conaționali pe care i-au întâlnit în zona aleasă pentru vacanță, alții au descoperit zone sălbatice, unde sunt mai puțini turiști.

Experiența unui român, care s-a odihnit pe o insulă „sălbatică”

Un turist român a petrecut 12 zile pe Insula Elafonissos, pe care o descrie ca pe un colț de rai, într-o postare pe Facebook.

„Un alt colț rupt din rai unde am avut ocazia să stau 12 zile este insula Elafonissos. În general populată în timpul verii cu turiști greci și italieni, pe aceste meleaguri încă nu a călcat așa zisul „Melteanus Autenticus”.

Probabil pentru că este undeva departe în fundul lumii, este sălbatică, nu găsești decât câteva taverne în oraș, iar dacă vrei să ai ieșire la mare trebuie să te cazezi într-un camping, manelele nu răsună în difuzoare și „pemweurile” nu au intrare pe plajă. Un fel de „sărăkie” pentru cei care iubesc all-inclusive, un paradis pentru cei care iubesc natura cu adevărat”, a scris turistul pe Forum Grecia.

Insula Elafonissos- loc pentru relaxare totală

Insula Elafonissos este situată pe partea de sud a Peloponezului, chiar sub peninsula Laconia și este vestită prin apele sale exotice. Această destinație este considerată Caraibe din Grecia.

O insulă mică la sud de Peloponez, Elafonissos din Grecia este un loc pentru relaxare totală. Este renumit în cea mai mare parte pentru plajele sale din Caraibe, cu nisipul auriu și apele exotice. Discret, pe unele plaje, este practicat și nudismul, în special în plaja Mikros Simos.

Cele mai fantastice plaje sunt Simos și Panagia, de altfel ele sunt și principalele.  Simos este foarte populară pentru camping.

Vacanțele în Elafonissos pot fi combinate cu Kythira sau alte destinații minunate din sudul Peloponezului, cum ar fi Monemvasia și Gythio.

Frumusețea zonei este confirmată și de alți turiști

Alți turiști români, care au vizitat această destinație, au apreciat zona cu o laudă lăsată în secțiunea destinată comentariilor.

„Într-adevăr, minunat loc! Și, btw, care ajungeți pe acolo, pe “ jos “, treceți și prin Monemvasia, nu veți regreta!”

„Dacă „Meltenus autenticus” nu a ajuns acolo, nu e păcat să faceți reclamă acestui loc frumos? Locurile pe care eu le știu -populate în special de grecii din Atena-le păstrez intacte. Anul trecut am fost într-un loc în care în zece zile am văzut trei mașini de Ro, una fiind a mea. „Meltenus” e în stare să scoată ouăle de broască țestoasă din nisip ca să aibă și gură lui ceva. Vedeți și paranghelia de acum două zile de la Costinești cu carnea afumată legată de umbrela de plajă”

„În septembrie înfloresc crinii iar Budha Bar-ul de la plajă Simos, nu-l dau pe 10 din Mykonos! Noroc că s-a scumpit combustibilul! Eu zic să ștergi postarea și să spui că a fost o greșeală, era vorba de fapt de Elafonisi Beach, până nu ajung toți Taoiștii, pardon Thassos-iștii și distrug totul”

„Am fost acolo! Minunat, recomand”

„Eu am fost de 2 ori, de fiecare dată am întâlnit români, chiar sunt câțiva care locuiesc pe insulă”

„Și în Samothraki e aproape la fel”

„Tot Peloponezul este frumos, am făcut de 5 ori circuit de câte 21 de zile, dar Elafonissos are ceva special, este un loc superb pentru relaxare totală”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`