Industria minieră din Bulgaria ține cont de posibilitățile apărute în aprovizionarea cu energie şi resurse minerale a Europei

Publicat: 23 04. 2022, 12:26
Sursa Foto: pixabay

În Bulgaria, industria minieră are în vedere o posibilitate foarte bună, ținând cont de modificările colosale apărute în aprovizionarea cu energie şi resurse minerale a Europei ca urmare a războiului provocat de Vladimir Putin, potrivit hotnews.ro.

Luni, o echipă de specialişti din cadrul Consiliului pentru politici economice şi publice a propus în cadrul unei conferințe de presă aceste aspecte într-un raport cu privire la independenţa Bulgariei în domeniul resurselor, având în vedere contextul economic de după război.

Industria minieră din Bulgaria are un potențial mare de creștere

Bulgaria se numără printre producătorii europeni, fiind cel de-al treilea producător de cupru şi al patrulea producător de aur. Totodată, Kuzman Iliev liderul echipei de specialişti, transmite că industria minieră şi extractivă din Bulgaria are un potenţial mare de creştere.

În următorii 30 de ani materiile prime vor deveni şi mai importante, ținând cont de dorinţa Europei de a-şi accelera tranziţia la o economie cu emisii reduse de CO2, precum și planurile sale de a-şi face producţia industrială mai competitivă.

Cercetătorii sunt de părere că Bulgaria ar trebui să adopte şi să implementeze o strategie pe termen lung în care să revizuiască politicile actuale şi cele viitoare în domeniul industriei miniere şi extractive, pentru a profita de precondiţiile avantajoase ce au în vedere o creştere economică constantă, progres social şi evoluţia forţei de muncă.

Europa este singura regiune a lumii cu un sector extractiv şi minier în scădere şi, de asemenea, se bazează pe China pentru 98% din aprovizionarea cu pământuri rare şi aproximativ 62% din cele 30 de minerale considerate vitale de către UE.