Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația

Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
Președintele american Joe Biden. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Pool/ABACA

Joe Biden a părut să sugereze că Donald Trump ar trebui închis, apoi a clarificat rapid că a vrut să spună „politic”, nu înainte de a declanșa o reacție de indignare, potrivit The Guardian.

Biden a susținut că Trump reprezintă o amenințare la adresa democrației

Într-un discurs adresat celor implicați în campania democraților din Concord, New Hampshire, unde a părut să vorbească fără ajutorul unui teleprompter, Biden a susținut că Trump reprezintă o amenințare la adresa democrației: „Acesta este un tip care vrea să înlocuiască fiecare funcționar civil; crede că are dreptul, în temeiul hotărârii Curții Supreme privind imunitatea, să poată, dacă este necesar… să elimine efectiv – să elimine fizic, să împuște, să omoare – pe cineva care… crede că ar fi o amenințare pentru el.

Deci, știu că asta sună ciudat. [Dacă] aș fi spus asta acum cinci ani: m-ar fi închis. Trebuie să-l închidem.”
Când au început aplauzele, Biden a adăugat: „Să-l închidem politic”.

Comentariul a evocat referirile frecvente ale lui Trump la închisoarea sau urmărirea penală a adversarilor săi politici, dar Trump a spus în mod repetat că vrea să spună la propriu, nu politic.

Trump a sugerat, într-o dezbatere cu Hillary Clinton, adversara sa la alegerile prezidențiale din 2016, „vei ajunge în închisoare” și i-a încurajat în mod repetat pe susținători în scandările „închide-o” la mitingurile sale de campanie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Un șofer presupus beat era să spulbere caravana Kamalei Harris. Bărbatul spune că nu-și amintește cum a ajuns pe autostradă
22:06 - Diana Stoica (USR), despre acuzațiile lui Nicolae Ciucă la adresa PSD: Dacă este atât de grav ce plănuiește să facă PSD-ul, ce mai caută cu ei la Guvern? Nu înțeleg (VIDEO)
22:02 - Burduja acuză că mai multe ONG-uri blochează investițiile în sectorul energetic românesc: „Toate aceste beneficii pentru țară și regiune cred că supără anumiți actori statali sau nestatali” (VIDEO)
21:46 - Sebastian Burduja a spus motivele pentru care România a importat energie în primele 8-9 luni din acest an: Sunt mai multe cauze. 30 și ceva de ani, România nu a investit în producția de energie (VIDEO)
21:39 - Eva Mendes: „Nu am fost niciodată vreo mare actriță, nu am fost niciodată îndrăgostită de actorie”
21:32 - Burduja: „În ce privește pregătirea pentru iarnă, stăm bine, avem depozitele de gaz în supraplin” / Ce se întâmplă cu schema de plafonare a prețurilor la energie (VIDEO)
21:26 - O zonă din București va arăta complet diferit până la sfârșitul lui 2027. Ce modificări sunt în plan
21:09 - Nicolae Ciucă a anunțat că dorește extinderea programului “O masă sănătoasă” în toate școlile din România și extinderea în toate județele a învățământului dual profesional, “cu campusuri de profil, unde elevii vor ieși cu o profesie”
21:00 - Apele Române: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a scăzut la 70%
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)