India și Nepal au interzis total platforma TikTok. Platforma a fost criticată pentru modul în care gestionează conținutul politic
Două țări din lume, respectiv India și Nepal,platforma TikTok a fost interzisă total. În Europa și America de Nord, rețeaua a fost restricționată în instituțiile guvernamentale.
TikTok a fost acuzată că promovează anumite politici
Platforma a ajutat extrema dreaptă germană să câștige teren în Parlamentul de la Berlin. În Spania sau Cipru, persoane cu moralitate îndoielnică au reușit să intre în Parlamentul European, obținând voturi cu ajutorul TikTok, conform tvrinfo.ro.
Deși platforma a fost criticată pentru modul în care gestionează conținutul politic, continuă să se bucure un succes în rândul tinerilor. În diverse țări, rețeaua a fost acuzată că promovează anumite narative și dezinformează în timpul campaniilor electorale.
„Tinerii de azi sunt preocupaţi mai mult ca în anii trecuţi de nesiguranţa viitorului lor. Nu se simt în siguranţă şi în legătură cu alte chestiuni ca migraţia, criza climatică şi se pare că nu găsesc răspunsuri la aceste probleme”, a declarat Johannes Hilje, consultant politic.
Mai mulți influenceri au intrat în politică datorită TikTok
Un influencer din Spania a câștigat la alegerile europarlamentare cu 800 de mii de voturi. Alvise Pérez, un activist online cu sute de mii de urmăritori, în vârstă de 34 de ani, conduce un partid nou, anti-sistem, numit Petrecerea s-a terminat.
Acesta este urmărit penal pentru că nu a declarat 100 de mii de euro oferiți în campanie de un om de afaceri care conducea o structură piramidală ce a dat faliment.
Un alt influncer din Cipru și-a dobândit notorietatea pentru că a încercat să îmbrățișeze 100 de celebrități și să se îngroape într-un sicriu timp de o săptămână, a fost ales europarlamentar. La 24 de ani, a obținut cel mai mare scor la alegerile din vară.