Incident uluitor în SUA: un bărbat a încercat să asasineze un judecător de Curtea Supremă

Incident uluitor în SUA: un bărbat a încercat să asasineze un judecător de Curtea Supremă
Foto: Abaca Press / AA/ABACA

Un bărbat înarmat cu un pistol, un cuțit și alte arme a fost arestat miercuri dimineață în apropiere de locuința din Maryland a judecătorului Brett M. Kavanaugh, după ce a declarat că a călătorit din California pentru a-l ucide pe judecătorul Curții Supreme, au anunțat autoritățile federale, potrivit The New York Times.

Persoana în vârstă de 26 de ani este Nicholas John Roske, originar din Simi Valley, California. El a fost acuzat de tentativă de omor.  Doi șerifi federali adjuncți l-au văzut coborând dintr-un taxi în fața casei judecătorului din Chevy Chase, Maryland, miercuri dimineața devreme, îmbrăcat în negru și având o valiză, potrivit biroului procurorului federal din Maryland.

De ce a vrut bărbatul să asasineze judecătorul

Potrivit unei declarații federale, Roske i-a văzut pe cei doi lângă mașină. La scurt timp după incident, Centrul de comunicații de urgență din comitatul Montgomery a primit un apel de la Roske, acesta menționând despre sinucidere și deținerea unei arme de foc.

El a declarat că motivul călătoriei sale din California în Maryland a fost „pentru a ucide un anumit judecător al Curții Supreme a Statelor Unite”.

În discuția cu polițiștii , bărbatul a spus că „că era supărat din cauza scurgerii unui proiect de decizie recent al Curții Supreme de Justiție privind dreptul la avort, precum și din cauza recentelor împușcături într-o școală din Uvalde, Texas”. De asemenea, el a crezut că judecătorul va fi de partea deciziilor privind Al Doilea Amendament care ar slăbi legile privind controlul armelor de foc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`