Închisoare condusă de deținuți: Nu există gardieni, drogurile sunt produse în masă și copiii se joacă printre condamnați (VIDEO)

Închisoare condusă de deținuți: Nu există gardieni, drogurile sunt produse în masă și copiii se joacă printre condamnați (VIDEO)
Foto: dailymail.co.uk

La cea mai bizară închisoare din lume drogurile sunt produse în masă, copiii se joacă printre deținuți periculoși și nu există gardieni. Iar pentru un loc aici e nevoie de 1.000-1.500 de dolari.

În inima munților, în orașul La Paz din vestul Boliviei se găsește închisoarea San Pedro, unde 300 de bărbați sunt încarcerați alături de familiile lor. Închisoarea a fost făcută cunoscută în 2003 de un jurnalist australian, Rusty Young, în cartea sa „Marching Powder, însă se pare că de atunci nu s-au schimbat prea multe lucruri, relatează Daily Mail.

Fără ca vreo lege să fie aplicată de către paznici sau forțele de ordine interioară, producția de droguri este în toi, o parte din cea mai pură cocaină produsă în țară fiind vândută din interiorul penitenciarului. 

Prizionerii trebuie să plătească pentru a obține un loc aici, dar și pentru alimentele necesare. De asemenea, ei muncesc pentru a câștiga banii necesari procurării de narcotice. Între zidurile închisorii se află localuri, frizerii şi chiar un hotel.

Familiile deținuților locuiesc tot în închisoare, plecând de la premisa că copiii și partenerii de viață sunt mai protejați în interiorul închisorii, decât pe străzi. La unul dintre etaje, un copil de opt ani se joacă fericit jocuri video în cameră cu un deținut.

Chiar și așa, ei devin deseori victime. O fată de 12 ani a rămas însărcinată după ce a fost violată de un grup de bărbați din interiorul închisorii.  Aceste infracțiuni nu rămân însă nepedepsite. Violatorii și pedofilii sunt sancționați de „consiliu”. Aceștia sunt supuși judecăţii într-un bazin de beton unde sunt bătuţi, înjunghiaţi şi electrocutaţi până mor în faţa mulţimii.

Există paznici, în exteriorul închisorii şi la porţi, însă odată ce intri în San Pedro deţinuţii conduc închisoarea, acesta fiind un model ieftin pe care guvernul bolivian îl aprobă.

Închisoare condusă de deținuți: Nu există gardieni, drogurile sunt produse în masă și copiii se joacă printre condamnați

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)