Incertitudini despre starea de sănătate a lui Putin. Declarațiile Kremlinului după vizita liderului rus la spital

Incertitudini despre starea de sănătate a lui Putin. Declarațiile Kremlinului după vizita liderului rus la spital
Sursa Foto: Hepta.ro

Președintele rus Vladamir Putin nu are probleme de sănătate, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce liderul rus a vizitat recent un spital.

Declarațiile Kremlinului după vizita liderului rus la spital

Publicația rusă independentă Meduza, cu sediul în Letonia, a raportat miercuri că Peskov i-a spus unui reporter de la Tass, o agenție de presă de stat rusă, că vizitele liderului de 72 de ani la Spitalul Clinic Central au fost pentru „examene medicale obișnuite” efectuate în scopuri preventive.

Putin a menționat anterior că este supus în mod regulat la examinări la spitalul din Moscova.

„Medicii de la Spitalul Clinic Central, unde sunt supus la tot felul de examinări regulate, recomandă, de asemenea, să mă vaccinez cu medicamente produse pe plan intern”, i-a spus el ministrului său de sănătate, Mihail Murashko, în timpul unei sesiuni televizate menită să încurajeze rușii să se vaccineze împotriva gripei.

Newsweek a contactat serviciul de presă și departamentul de informare al guvernului rus pentru comentarii prin e-mail.

Zvonuri și teorii s-au învârtit cu privire la sănătatea liderului rus, mai ales după invazia Ucrainei vecine, în februarie 2022. Imaginea de „om puternic” pe care a proiectat-o ​​de mult s-a estompat în ultimii ani.

Liderii serviciilor de informații americane care reprezintă trei agenții separate au declarat anterior pentru Newsweek că Putin a fost tratat pentru cancer în stadiu avansat în aprilie 2022.

Actualizarea asupra sănătății lui Putin vine în momentul în care pierderile armatei sale au trecut de două etape sumbre în această săptămână.

Armata ucraineană a declarat joi că Rusia a pierdut un total de 9.014 tancuri din februarie 2022, inclusiv 17 în ultimele 24 de ore. Kievul a mai spus, de asemenea, că Moscova a pierdut 33 de vehicule blindate de transport de personal între miercuri și joi, ridicând numărul total de pierderi de vehicule blindate de luptă rusești la 18.002.

Miercuri, Newsweek a raportat că artileria rusă în valoare de peste 8 miliarde de dolari a fost distrusă până acum în 2024, potrivit Ministerului Apărării al Ucrainei.

Într-o serie de postări pe pagina oficială X a ministerului, fosta Twitter, se raporta că 10.373 de sisteme de artilerie rusești au fost distruse în acest an, ceea ce a fost „echivalent cu distrugerea a 144 de brigăzi de artilerie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`