EȘEC în negocierile comerciale SUA-China. Trump anunţă noi sancţiuni asupra Chinei

EȘEC în negocierile comerciale SUA-China. Trump anunţă noi sancţiuni asupra Chinei
Sursă foto: hepta.ro

Începând cu ziua de vineri, Statele Unite va creşte taxele vamale impuse deja pe produse în valoare de 200 de miliarde de dolari, ca urmare a eşecului negocierilor comerciale cu China, relatează CNN.

Potrivit părţii americane, pe parcursul weekendului, China ar fi renunţat la înţelegerile făcute cu partea americană pe parcursul ultimelor luni.

Pe cale de consecinţă, taxele vamale care până acum au fost de 10%, vor creşte la 25%.

„Am simţit că suntem pe punctul de a ajunge la o finalitate. Am încercat să adaptăm modificările în text, însă acestea sunt modificări substanţiale”, a precizat Robert Lighthizer, reprezentantul american pentru comerţ, referindu-se la decizia părţii chineze de a renunţa la progresele anterioare.

Anunţul părţii americane vine cu doar câteva zile inaine că o delegaţie chineză să ajungă la Washington, care va fi condusă de premierul chinez, Liu He.

Anterior acestui eşec, diplomaţia americană raportase progrese importante în negocierile comerciale cu China, indicând chiar că o înţelegere este pe punctul de a fi făcută. Negocierile au început după ce Statele Unite ameninţase China cu impunerea de noi taxe vamale. În situaţia în care măsură ar fi fost impusă, taxele vamale americane ar fi acoperit aproape toate importurile din China.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`