Incendiu și explozii la cel mai mare terminal petrolier din Crimeea. Armata Ucrainei susține că l-a lovit cu drone (FOTO, VIDEO)

Incendiu și explozii la cel mai mare terminal petrolier din Crimeea. Armata Ucrainei susține că l-a lovit cu drone (FOTO, VIDEO)
Militari ucraineni fotografiați pe 1 iulie 2023 în zona Donețk. Sursa: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Un incendiu a izbucnit la un depozit de combustibil din Feodosia, Crimeea, în urma unui atac ucrainean cu drone, raportează canalele rusești de Telegram, potrivit RFE/RL.

Cel mai mare terminal petrolier din Crimeea, lovit de drone ale Ucrainei

Localnicii au raportat explozii puternice luni dimineața, iar apoi a izbucnit un incendiu. Un oficial instalat de Rusia în peninsula ocupată ilegal în 2014 a confirmat că depozitul a fost cuprins de flăcări, fără să menționeze atacul cu drone.

„Terminalul Feodosia este cel mai mare din Crimeea în ceea ce privește transbordarea produselor petroliere, care au fost utilizate, printre altele, pentru a satisface nevoile armatei ruse de ocupație”, a declarat armata ucraineană într-o declarație pe Telegram.

Oleg Kryuchkov, consilier al conducătorului instalat de ruși în Crimeea, a scris pe Telegram că nu există victime.

Ce spune Ministerul rus al apărării

Într-un comunicat separat, Ministerul rus al apărării spune că pe canalul său de Telegram că sistemele de apărare antiaeriană au doborât 21 de drone ucrainene în dimineața zilei de 7 octombrie – 12 în zona Crimeea, 6 în Kursk, iar restul în regiunile Belgorod, Bryansk și Voronezh.

Traficul rutier a fost restricționat temporar în zone din Feodosia, au anunțat oficialii instalați de Rusia în Crimeea ocupată, potrivit Reuters preluată de US News.

Pe parcursul războiului, dronele Ucrainei au lovit ținte din Crimeea și au avariat sau chiar distrus mai multe nave și șantiere navale din Sevastopol, Crimeea, dar și alte obiective.

De partea cealaltă, Moscova și-a folosit flota din Marea Neagră pentru a lansa lovituri cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:15 - Prin ce a putut să treacă un român după ce a lăsat o recenzie negativă la un hotel din Grecia: „Mă trezesc azi cu mail de la avocatul hotelului”
12:07 - Kazahstanul a aprobat un plan de construire a primei sale centrale nucleare, printr-un referendum. Cetățenii și-au depășit spaima cu privire la expunerea la radiații
11:54 - Alternativa lui ÎPS Teodosie pentru românii care merg la sală: „Nu există exercițiu fizic mai binefăcător și mai complet”
11:48 - Bruxelles a dat o nouă lege privind mașinile diesel. Măsura a fost adoptată după ce mai multe state au adus în discuție interzicerea lor
11:39 - Nobel 2024: Cercetarea cancerului, medicamentele cardiovasculare, microscopul la scară atomică, scriitoarea chineză Can Xue și agenția UNRWA pentru palestiniei printre candidații preferați pentru premii
11:36 - Gabriel Zetea: PSD n-are absolut nicio implicare în deciziile CCR. Judecătorii au fost votați și de PSD, dar și de PNL / PNL și USR s-au transformat în cei mai mari susținători ai Dianei Șoșoacă. O lipsă de maturitate (VIDEO)
11:13 - Cum s-a ales un tânăr de 22 de ani cu dosar penal? Acesta a comis o ilegalitate la pescuit
11:09 - Gimnasta româncă, multiplă campioană la gimnastică artistică, Simona Amânar, împlinește 45 de ani. Numele ei e purtat de una din cele mai dificile sărituri din lume
11:08 - Primarul Cristian Matei din Turda, acuzat de ANI de conflict de interese. Edilul ar fi angajat pentru primărie o societate de avocatură cu care avusese și el contract
10:57 - Cum a reușit un taximetrist să împiedice o escrocherie a unui român de 62 de ani în Elveția? Ce voia să facă bărbatul