Incendiul de vegetaţie din provincia Alberta nu poate fi stins fără ploaie. Autorităţile canadiene au anunţat că cisternele aeriene şi vehiculele pompierilor nu pot face faţă flăcărilor, iar singurul lucru pe care îl pot face este să salveze câteva clădiri importante din zona oraşului Fort McMurray, transmite B1TV.
Forţele de intervenţie canadiene au reuşit să ţină flăcările departe de terminalul aeroportului aflat la 17 km distanţă de Fort McMurray, dar şi de staţia de epurare a apei. Cu toate acestea, focurile de vegetaţie s-au extins pe o suprafaţa de peste 85.000 de hectare, de patru ori mai mare decât aria Bucureştiului.
Cei peste 80,000 de sinistraţi au primit veşti bune din partea oraşelor Quebec şi Edmonton, unde nu doar că se realizează strângeri de fonduri cu ajutorul Crucii Roşii, dar s-au creat mai multe zone pentru persoanele defavorizate.
Incendiu devastator în Canada: Flăcările nu pot fi stinse fără ajutorul ploii
#DIRECT_ONE_c8cmhg#
Un centru de evacuare aflat la 50 de kilometri sud de Fort McMurray unde se aflau peste 2500 de persoane a fost închis după ce flăcările s-au apropiat periculos, iar locuitorii din zonele afectate încearcă să găsească adăpost în oraşele mari neafectate.
Prim Ministru Justin Trudeau a anunţat că pentru fiecare dolar donat la Crucea Roşie pentru sinistraţi, guvernul va dona la rândul său încă un dolar canadian. În acelaşi timp, premierul din Alberta, Rachel Notley, a prezentat modurile în care persoanele afectate pot primi ajutor şi a afirmat că această tragedie este departe de a se fi încheiat.
Un pompier din provincie a vorbit la rândul său despre dezastrul produs şi motivele pentru care intervenţia forţelor canadiane este îngreunată.
Aproape 90.000 de persoane au fost forţate să evacueze zonele afectate de incendiile de vegetaţie care s-au produs în Canada în această săptâmână. Până în prezent nu au fost înregistrate victime cauzate de incendiu, dar Banca din Montreal a estimat că pagubele materiale s-ar putea ridica la peste 7 miliarde de dolari americane.