Incendiile de vegetaţie continuă să afecteze nord-estul Greciei

Incendiile de vegetaţie continuă să afecteze nord-estul Greciei
Sursa foto: captură video / Ekathimerini

Incendiile de vegetație rămân o amenințare în nord-estul Greciei, în ciuda eforturilor susținute ale pompierilor de a le controla. Mai multe focare mici continuă să ardă în zone accidentate din apropierea orașului-port Alexandroupolis, generând evacuări și provocând daune semnificative, relatează G4Media.

Eforturi internaționale pentru stingerea incendiilor in Grecia

Operațiunile de stingere a flăcărilor implică zeci de pompieri, voluntari și aeronave trimise din alte țări ale Uniunii Europene. Fumul dens și riscul crescut au dus la evacuarea localnicilor, iar operațiunile aeriene de stingere au devenit o necesitate.

Pe lângă eforturile de stingere, guvernul Greciei a decis să acționeze și în direcția reîmpăduririi zonelor afectate. Incendiile au distrus aproximativ 81.000 de hectare în jurul Alexandroupolis și nord-vest de Atena, provocând pagube semnificative atât în păduri cât și în zone agricole. Guvernul a fost solicitat să ofere ajutor pentru a salva animalele afectate, în special caprele și oile.

Comunitățile locale sunt afectate în mod direct, fiind nevoite să facă față evacuărilor și daunelor materiale. Eforturile de stingere rămân esențiale pentru limitarea pagubelor și protejarea resurselor naturale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`