Încălzirea globală distruge cel mai mare recif de corali japonezi (FOTO)

Încălzirea globală distruge cel mai mare recif de corali japonezi (FOTO)
foto:ziarelive.ro

Efectele încălzirii globale asupra planetei noastre sunt tot mai evidente şi mai dramatice. Creşterea alarmant de rapidă a temperaturilor, apariţia fenomenelor meteorologice extreme şi impactul lor devastator asupra vieţilor umane,fac parte dintr-un scenariu pe cât pesimist pe atât de realist pentru starea Pământului.

Reciful, aflat în dreptul insulei Ishigaki și protejat ca rezervație naturală, deținepeste 70 de specii de corali și este considerat unul dintre cele mai vechi și mai mari din emisfera nordică.

Aproape 97% din coralii săi au suferit un proces de albire, iar 56% au murit, potrivit studiului ministerului nipon, care a analizat reciful în lunile septembrie și octombrie, relatează agerpress.ro

Creșterea cu aproximativ două grade a temperaturii medii a apelor din zonă, a fost cauza acestui dezastru natural. În ritmul acesta cresc șansele ca specia de corali să dispară în viitorul apropiat.

Un alt factorcare a contribuit la perturbarea recifului a fost fenomenul meteorologic El Nińo, care duce la creșterea temperaturilor la suprafața mării.

Albirea coralilor are loc când aceștia se confruntă cu schimbări extreme și constante de temperatură, lumină și nutrienți. Acest proces pune în pericol numeroasele specii de pești care își găsesc adăpost și hrană în recife.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`