Încă un român ar fi murit în războiul dintre Israel și gruparea Hamas. Bilanțul ar ajunge astfel la 5

Încă un român ar fi murit în războiul dintre Israel și gruparea Hamas. Bilanțul ar ajunge astfel la 5
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Încă un român ar fi murit în războiul din Orientul Apropiat. Astfel, bilanțul victimelor în rândul cetățenilor români, de la atacul teroriștilor Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, ar fi ajuns la cinci. Informația a fost publicată de Digi24 și e verificată de Ministerul de Externe (MAE).

O persoană care are și cetățenie română, ostatică în Gaza

Între timp, sâmbătă, MAE a anunțat că o persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, e ținută ostatică în Fâşia Gaza.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat iniţial în lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza”, a transmis ministerul.

Peste 200 de români așteaptă evacuarea din Gaza

Oficialii MAE au mai transmis că peste 200 de români sunt în Gaza, dar încă nu pot fi evacuați de acolo deoarece nu sunt întrunite condițiile pentru o evacuare în siguranță. Aceștia mai susțin că autoritățile noastre sunt în permanentă legătură cu ei. De altfel, nicio țară nu a reușit până acum să-și evacueze cetățenii din Gaza.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`