Încă doi reporteri au fost uciși în timpul unui atac israelian în Gaza. Până acum 111 jurnaliști au murit în urma atacurilor Israelului

Încă doi reporteri au fost uciși în timpul unui atac israelian în Gaza. Până acum 111 jurnaliști au murit în urma atacurilor Israelului
Foto: Hepta - Abaca Press / Saher Alghorra

Doi reporteri Al-Jazeera au fost uciși într-un atac israelian în nordul Gazei. Un corespondent de 27 de ani, Ismail al-Ghoul; un cameraman, Rami al-Rifi; și un copil care nu a fost identificat au fost uciși într-o explozie care a lovit mașina în care cei trei călătoreau în orașul Gaza, potrivit rețelei și serviciului de urgență și ambulanță, care ajută la recuperarea și transportul victimelor către spitalele din Gaza.

IDF îi consideră pe unii jurnalişti din Gaza drept ţinte legitime

Cei doi jurnalişti au lucrat împreună în tabăra de refugiaţi al-Shati, locul de naştere al liderului Hamas, Ismail Haniyeh, care a fost ucis într-un alt atac de la primele ore ale zilei în capitala iraniană, Teheran. Haniyeh a participat marți la ceremonia de depunere a jurământului pentru Masoud Pezeshkian, noul președinte al Iranului, un aliat al Hamas.

Ultimele decese ridică la 111 numărul jurnaliştilor ucişi în Gaza de la izbucnirea războiului Israel-Hamas în octombrie anul trecut, potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, care numără victimele, anunță The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric, a cerut o investigație completă și responsabilitate pentru uciderile jurnaliștilor Al-Jazeera și al altora, spunând că jurnaliștii de pretutindeni trebuie protejați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`