Imagini uluitoare la Zoo: o geantă în locul crocodilului

Imagini uluitoare la Zoo: o geantă în locul crocodilului

La ZSL London Zoo, cel mai vechi parc zoologic din lume deschis în scopuri de cercetare, înființat în anul 1828, locul crocodilului siamez, o specie aflată pe cale de dispariție, a fost luat, ca un semnal de alarmă, de o geantă din piele de crocodil. Imaginea a făcut înconjurul lumii, însă puțini știu care este povestea ce se ascunde în spatele acestei inițiative.

Respectiva geantă a fost confiscată de polițiștii de frontieră din Marea Britanie, în urmă cu patru ani, în 2018, pe un aeroport din Londra, și ulterior a fost predată grădinii zoologice cu scopul de a evidenția impactul pe care îl are comerțul ilegal cu animale sălbatice, scrie digi24.ro, care citează BBC.

Geantă în spațiul destinat crocodilului siamez

În întreaga lume, la ora actuală, există sub 1.000 de exemplare de crocodil siamez și, din această cauză, nu este nici măcar unul la Grădina Zoologică din Londra. Printre cauzele dispariției se numără reducerea habitatului natural și vânătoarea.

Pentru a evidenția această lipsă și pentru a umple golul, creând în același timp și un puternic impact în rândul vizitatorilor, în cușca de la Zoo a fost pusă o geantă din piele de crocodil.

Secvența a fost imortalizată de unul dintre vizitatori, iar cadrul a ajuns pe Twitter, acolo unde a generat o reală dezbatere despre comerțul ilegal cu animale sălbatice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`