Imagini șocante de la accidentul aviatic din Moscova: O roată a avionului a distrus două mașini de pe o autostradă (VIDEO)

Imagini șocante de la accidentul aviatic din Moscova: O roată a avionului a distrus două mașini de pe o autostradă (VIDEO)
Imaginile aeronavei Tupolev, care s-a prăbuşit la aterizare, în apropierea unei autostrăzi de la Moscova, au făcut furori pe Internet. Un şofer care conducea la acea oră pe autostrada lângă care s-a prăbuşit...

Imaginile aeronavei Tupolev, care s-a prăbuşit la aterizare, în apropierea unei autostrăzi de la Moscova, au făcut furori pe Internet. Un şofer care conducea la acea oră pe autostrada lângă care s-a prăbuşit avionul a filmat momentul când o roată a aeronavei s-a desprins şi a ajuns pe şosea, avariind două maşini. Patru persoane şi-au pierdut viaţa în accident. Între timp, ancheta accidentului continuă. Specialişti din cadrul medicinei legale au început astăzi identificarea celor patru membri ai echipajului care şi-au pierdut viaţa.

„Comisia se ocupă acum, în principal, cu remedierea problemelor cauzate de accident, cu ajutorarea celor răniţi şi a familiilor persoanelor decedate. Fiecare îşi face treaba cât poate de bine în situaţia dată. Până acum, locul accidentului este în continuare închis, dar traficul a fost reluat pe ambele sensuri ale autostrăzii”, a declarat ministrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov.

Potrivit informaţiilor furnizate de televiziunea rusă, pilotul a survolat aeroportul şi a luat în calcul şi aterizarea pe alt aeroport. În afară de Vnukovo, Moscova mai dispune de două aeroporturi mari, Şeremetievo şi Domodedovo. Nu s-au stabilit deocamdată cauzele accidentului, a informat serviciul de presă al aeroportului Vnukovo. Purtătorul de cuvânt al comitetului de anchetă rus a spus că se iau în considerare toate pistele, nefiind excluse o eroare de pilotaj, o problemă tehnică sau condiţiile meteorologice.

„Aeronava era pilotată de un echipaj cu experienţă de la compania Red Wings. Căpitanul avionului avea peste 15.000 de ore, cel de-al doilea pilot avea 10.000 de ore, iar inginerul, tot 10.000 de ore. Vorbim despre un echipaj cu foarte mare experienţă”, a declarat Alexander Neradko, directorul Federaţiei de Navigaţie Aeriană din Rusia.

Autoritatea de siguranţă aeriană a anunţat că a trimis o scrisoare producătorului avioanelor Tupolev în legătură cu posibile probleme la sistemul de frânare la aparatele Tu-204, potrivit Ria Novosti. Proprietarul companiei aeriene Red Wings, miliardarul rus Alexander Lebedev, a scris pe Twitter că aparatul era un Tupolev nou, fabricat în 2008. Miliardarul, proprietar şi al ziarelor britanice Evening Standard şi The Independent, conduce compania aeriană, care dispune doar de aparate Tupolev 204, tip de avion achiziţionat recent şi de Kremlin.

Imagini șocante cu accidentul aviatic din Moscova

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`