Imagini ca după Apocalipsă în San Francisco. Cum arată cerul din zona golfului, din cauza incendiilor de vegetație: a plouat cu cenușă

Publicat: 10 09. 2020, 12:16
Foto: Twitter

Imagini apocaliptice au fost surprinse în San Francisco, Oakland și Berkeley. Din cauza incendiilor de vegetație, a plouat cu cenușă, cerul a devenit roșu și ziua a părut un amurg continuu.

Imagini ca după Apocalipsă în San Francisco: A plouat cu cenușă din cauza incendiilor de vegetație

Locuitorii au aprins luminile în miezul zilei, uitându-se la un cer de culoare ruginie, care făcea să pară că este noapte. Vânturile transportă pe distanțe lungi fumul și cenușa provenite de la incendii ce ard departe în mod necontrolabil. Rezervații de păduri aflate la mai mult de 200 de mile depărtare ard mocnit, totuși prezența fumului ar putea fi resimțită în zona golfului. Alte locuri, cum ar fi Salem, Oregon, se confruntă cu imagini apocaliptice similare.

”Fumul masiv generat de incendiile care se dezlănțuie în California au dus la cea mai lungă perioadă de poluare a calității aerului înregistrate în zona Bay, cu 25 de zile consecutive de alerte „Spare the Air””, a declarat pentru CNN Erin DeMerritt. Recordul anterior a fost de 14 zile consecutive în timpul Camp Fire 2018.

Imagini San Francisco

„Parcă m-am trezit pe Marte. E înspăimântător”, a declarat o localnică, pentru CNN. „Locuiesc în zona golfului din 1988 și nu am experimentat niciodată o astfel de nenorocire”.

Gleick, fondatorul Institutului Pacific , un centru independent de cercetare a climei și a apei din Oakland, a studiat științele climatice timp de 35 de ani.

Ceea ce a văzut în afara ferestrei sale este un semn al schimbărilor climatice, a spus el.

Incendii de vegetație în California

Incendiile sălbatice au ars deja un record de 2,3 milioane de acri în California în acest an. Părțile din Pacificul de Nord-Vest sunt, de asemenea, în flăcări în ceea ce guvernatorul din Oregon, Kate Brown, a numit „o dată într-un eveniment de generație”. Vânturile puternice care au urmat căldurii record în weekendul de Ziua Muncii au înrăutățit și mai mult situația de incendiu.

„În ultimii 33 de ani nu am văzut să treacă peste două milioane de acri, până anul acesta”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului Forestier și Protecție la Foc (Cal Fire) din California, Lynne Tolmachoff.

Lynne Tolmachoff a mai spus că ”acest lucru este cu siguranță unul record și nici măcar nu ne-am apropiat încă de sfârșitul sezonului de incendii”.

Ultima dată când numărul de acri arși s-a apropiat de două milioane a fost în 2018, când puțin peste 1,9 milioane de acri (769.000 de hectare) au luat foc.

Autoritățile au transmis pe pe Twitter că 976 de angajați luptau împotriva incendiului, care continuase să crească „în condiții extreme”.

Peste 14.100 de pompieri s-au luptat cu 24 de incendii diferite începând de luni după-amiază, au declarat pompierii într-un tweet.

Temperaturile record în weekendul prelungit cu ocazia Zilei Muncii au agravat condițiile de incendiu deja periculoase și au epuizat și mai mult pompierii din California.

California a înregistrat temperaturi care au atins 121 grade Fahrenheit (49 grade Celsius), duminică, în Woodland Hills, un nivel record pentru statul Los Angeles, a declarat Serviciul Național de Meteorologie.