Igor Dodon: „Nu există bani în buget? Cereți de la partenerii voștri, care v-au interzis să negociați cu Putin”

Igor Dodon: Nu există bani în buget? Cereți de la partenerii voștri, care v-au interzis să negociați cu Putin
Foto: Hepta/Sputnik / Mihai Karaush.

Igor Dodon a venit cu un val de critici  la adresa Maiei Sandu. Ex-președintele Republicii Moldova este nemulțumit de politica externă a conducerii actuale. Potrivit acestuia, dacă președinta nu mai are bani în buget trebuie să apeleze la cei care „nu îi permit să negocieze cu Moscova”, pentru că altfel oamenii pur și simplu nu vor supraviețui”.

Igor Dodon, atac dur la adresa președintei

„Când tariful la gaz era de 4 lei 60 de bani (1.20 RON), Maia Sandu mă critica și spunea că este un preț mare. Acum tariful este de 6 ori mai mare. Acesta este genocid și haos total. Oamenii nu vor putea face față acestor prețuri. De aceea, așa cum am sugerat mai devreme, trebuie urgent de plafonat tariful la 10 lei, iar diferența să fie compensată de Guvern.

Nu există bani în buget pentru aceasta? Cereți de la partenerii voștri, care v-au interzis să negociați cu Putin un preț mai mic la gaze, și compensați creșterea, altfel oamenii pur și simplu nu vor supraviețui. Și dacă nu puteți obține acest lucru, atunci plecați și oferiți altora posibilitatea de a soluționa această problemă.

După briefingul de azi al Maiei Sandu, recent revenită în țară după consultările cu curatorii săi occidental, putem concluziona că ea nu mai poate guverna decât prin dictatură. Trebuie să uităm de economie, căldură, dezvoltare și ‘vremuri bune’, a afirmat Igor Dodon, citat de unimedia.

Cine destabilizează situația în țară vecină

Maia Sandu a susținut luni, 26 septembrie, o conferință de presă. În cadrul acesteia, șefa statului a atras atenția asupra încercărilor „infractorilor” de  a destabiliza situația în Republica Moldova. Aceasta recomandă aplicarea unor sancțiuni mai dure pentru astfel de tentative.

„Observăm că unii infractori încearcă să devină actori geopolitici, să manipuleze cu relațiile cu Rusia, se intensifică încercările de destabilizare a situației interne.

Am recomandat aplicarea sancțiunilor mai dure pentru cei care justifică și promovează războiul. Sunt necesare sancțiuni mai dure pentru trădare de patrie și promovarea separatismului. Obiectivul nostru este pacea, toți cei care incită la ură și disensiuni interetnice, vor răspunde în fața legii”, a declarat Maia Sandu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`