Igor Dodon, întâlnire cu Vladimir Putin, la Moscova. Ce au discutat cei doi (FOTO)

Igor Dodon, întâlnire cu Vladimir Putin, la Moscova. Ce au discutat cei doi (FOTO)
Foto: Igor Dodon / Facebook

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost primit, sâmbătă, de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

„Ne întâlnim în mod regulat în diferite locuri, dar de această dată suntem bucuroși să vă vedem în Moscova, a spus preşedintele Rusiei.
„Urmărim îndeaproape evoluția situației din țările vecine, inclusiv din Moldova, vedem eforturile pe care le faceți pentru a stabiliza relațiile ruso-moldovene și vom facilita acest proces în orice fel posibil”, a adăugat Putin, potrivit ziare.com.
Liderul de la Kremlin a subliniat că a fost numit un reprezentant prezidențial special pentru dezvoltarea comerțului și legăturilor economice cu Moldova – vicepremierul Dmitri Kozak.

(Foto: Igor Dodon / Facebook)

Şi Igor Dodon a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care precizează că a discutat cu omologul rus despre relaţiile bilaterale şi despre situaţia regională.
„Am exprimat recunoştinţă pentru eforturile depuse de Preşedintele rus şi pentru sprijinul acordat în soluţionarea problemelor ce ţin de creşterea considerabilă a exporturilor de produse agricole din Moldova pe piaţa rusă în anul 2017. De asemenea, în numele a multor zeci de mii de cetăţeni moldoveni am adus mulţumiri pentru soluţionarea unui şir de probleme legate de ridicarea restricţiilor care au fost impuse cetăţenilor Republicii Moldova de către serviciile migraţionale”, a scris Dodon.

Şeful statului moldovean a menţionat că „o atenţie sporită a fost acordată problematicii transnistrene”.
„Am remarcat rezultatele pozitive în soluţionarea unui bloc întreg de probleme cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Aceşti paşi consolidează în mod consecvent şi eficient încrederea între Tiraspol şi Chişinău. Contactele cu liderii regiunii transnistrene vor fi continuate”, a anunţat preşedintele moldovean, potrivit Agerpres.

„Am dat o apreciere declaraţiilor cu caracter antirusesc care au fost adoptate în ultimele săptămâni la diferite paliere internaţionale şi au vizat rolul procesului de pacificare în Republica Moldova. În calitate de şef al statului, am relevat caracterul cu totul politizat al acestora, care contravine situaţiei reale din Republica Moldova. Declaraţiile unilaterale făcute de la înaltele tribune nu corespund stării de lucruri cu privire la operaţiunea de pacificare din Moldova şi fac parte din lupta politică internă şi poziţionare în contextul viitoarelor alegeri parlamentare din Moldova”, a mai afirmat Dodon.

(Foto: Igor Dodon / Facebook)

El a mai scris că Preşedintele Rusiei „a acceptat şi este gata să examineze” solicitarea preşedintelui Republicii Moldova privind transmiterea cu titlu gratuit „a tehnicii de producţie rusească, pentru nevoile oraşelor şi localităţilor mari din Moldova”, exprimându-şi speranţa că, în lunile imediat următoare, această asistenţă din partea Federaţiei Ruse va începe să ajungă în localităţile moldoveneşti.

„I-am mulţumit lui Vladimir Putin pentru sprijinul acordat ţării noastre în obţinerea statutului de observator al Uniunii Economice Eurasiatice, care nu contravine obligaţiilor externe pe care ţara noastră şi le-a asumat. (…) Am certitudinea că această vizită va contribui substanţial la fortificarea relaţiilor strategice de parteneriat de lungă durată dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă”, a mai scris Dodon, care i-a dat asigurări preşedintelui rus că „nicio forţă politică nu va reuşi să discrediteze relaţiile de prietenie dintre popoarele noastre, nici în prezent şi nici în viitor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie