Iadul s-a dezlănțuit în Grecia! Sute de localnici au fost evacuați: „Incendiile au scăpat de sub control”

Iadul s-a dezlănțuit în Grecia! Sute de localnici au fost evacuați: „Incendiile au scăpat de sub control”
Foto: captura video.

Un incendiu uriaș a izbucnit marți după-amiază pe versanții Muntelui Penteli, chiar la nord de Atena, forțând locuitorii unei așezări semimontane să se evacueze pentru a evita flăcările care se mișcă rapid, scrie neoskosmos.com.

Incendiile continuă în Grecia

Incendiul, care arde prin vegetația joasă, s-a despărțit rapid în două fronturi, unul îndreptându-se spre munte și al doilea îndreptându-se spre așezările Drafi și Nea Penteli. La sfârșitul după-amiezii, flăcările erau la 500 de metri distanță de Drafi.

George Papavasileiou, cercetător la filiala Penteli a Observatorului Național din Atena, a anunțat pe Facebook că personalul părăsește sediul deoarece „incendiul a scăpat de sub control”.

Eforturile depuse de 105 forțe de pompieri – inclusiv 28 de pompieri români – 11 bombardiere cu apă și cinci elicoptere au fost îngreunate de vânturile puternice care au atenuat focul, a raportat Kathimerini.

Locuitorilor din alte trei așezări de pe Muntele Penteli, la nord de Atena, li s-a spus să evacueze, în timp ce un mare incendiu care a izbucnit în zona semi-muntoasă, marți după-amiază, s-a apropiat de case.

Incendiul, care arde prin vegetația joasă, s-a despărțit rapid în două fronturi, unul îndreptându-se spre munte și al doilea îndreptându-se spre așezările Drafi și Nea Penteli.

Focul a fost amplificat de un vânt puternic

Focul, amplificat de un vânt puternic, a dus de asemenea la închiderea unor drumuri. În ultimele 24 de ore, pompierii greci s-au confruntat cu 39 de incendii izbucnite în ţară.

Anul trecut, Grecia şi în special insula Evia, din apropiere de Atena, au fost lovite de temperaturi caniculare şi de incendii violente de pădure, care au distrus 103.000 hectare şi au făcut trei morţi.

În pregătirea sezonului estival, guvernul grec a cerut partenerilor săi europeni, în cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă, să trimită preventiv pompieri proveniţi din mai multe state membre.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`