Hunter Biden şi-a recunoscut vinovăţia pentru fraudă fiscală și riscă până la 17 ani de închisoare

Hunter Biden şi-a recunoscut vinovăţia pentru fraudă fiscală și riscă până la 17 ani de închisoare
Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden. Foto: Hepta - Abaca Press / Yuri Gripas/ABACA

Hunter Biden şi-a recunoscut vinovăţia în ceea ce priveşte acuzaţiile de fraudă fiscală, ceea ce îl va scuti de un nou proces, după ce în iunie el a primit o condamnare într-un alt dosar, care se referea la posesia ilegală de arme, potrivit BBC.

Hunter Biden a pledat vinovat la acuzaţiile de fraudă fiscală

În această situaţie, Hunter Biden riscă până la 17 ani de închisoare, iar sentinţa va fi pronunţată pe 16 decembrie, informează Agerpres citând AFP şi Reuters.

În cazul în care fiul preşedintelui american Joe Biden nu pleda vinovat, chiar în aceeaşi zi urma să înceapă un proces destul de stânjenitor pentru întreaga familie, dar şi pentru democraţii americani, care sunt în plină campanie electorală pentru alegerile din acest an. Chiar dacă nu mai candidează pentr un nou mandat la funcţia de preşedinte, procesul fiului său ar fi încurcat democrații.

Cu puţin timp înainte de începerea şedinţei de selectare a juriului, avocatul Abbe Lowell a anunţat că Hunter Biden va prezenta o declaraţie prin care va accepta un verdict de vinovăţie cu privire la acuzaţiile de evaziune fiscală în valoare de 1,4 milioane dolari, deşi el se consideră nevinovat.

Concret, procurorii în acuză pe fiul preşedintelui pentru faptul că în perioada 2016-2019 s-a sustras de la plata unor impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari, în timp ce cheltuia sume exorbitante pe droguri, prostituate şi numeroase bunuri de lux.

Într-un volum autobiografic, Hunter Biden a recunoscut că a avut o perioadă în care a fost dependent de alcool şi droguri, timp în care a făcut multe alegeri greşite. Pledând vinovat, el poate scurta acest proces care înaintea alegerilor din noiembrie ar putea fi extrem de neplăcut pentru democraţi.

Stânjenitoare pentru familia Biden ar putea fi şi dezvăluirile din acest proces referitoare la legăturile de afaceri ale lui Hunter Biden cu compania ucraineană Burisma.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`