Hotel ucrainean, bombardat. Doi jurnalişti au fost răniţi, iar un al treilea este dat dispărut sub dărămături

Hotel ucrainean, bombardat. Doi jurnalişti au fost răniţi, iar un al treilea este dat dispărut sub dărămături
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Viktor Antonyuk

Un hotel din Kramatorsk, situat în estul Ucrainei, a fost bombardat de armata rusă sâmbătă seara. În urma incidentului, doi jurnaliști au fost răniți, iar un al treilea este dat dispărut, fiind, cel mai probabil, prins sub dărâmături. Cei trei jurnaliști afectați sunt cetățeni ai Ucrainei, Statelor Unite și Regatului Unit, potrivit ukrinform.net.

Atacul a avut loc în timpul nopții și a afectat nu doar hotelul vizat, dar și o clădire înaltă învecinată. Kramatorsk, situat la aproximativ douăzeci de kilometri vest de linia frontului, este ultimul oraș major din Donbass care rămâne sub control ucrainean și a fost frecvent ținta atacurilor rusești de la începutul invaziei în februarie 2022.

Echipele de poliție și salvatori sunt la fața locului, lucrând intens pentru a curăța molozul și a salva victimele. Autoritățile municipale, împreună cu poliția și lucrătorii de urgență, sunt mobilizate pentru gestionarea situației și asigurarea ajutorului necesar.

Atacatorii ruși au vizat de asemenea districtul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, atacând clădiri comerciale și alte ținte civile în timpul nopții și în primele ore ale dimineții de duminică, 25 august.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect