Hezbollah anunță o „zi de furie fără precedent” după atacul de la spitalul din Gaza

Hezbollah anunță o „zi de furie fără precedent” după atacul de la spitalul din Gaza
Protestatarii libanezi au afișat steagul Hezbollah și drapelul Palestinei la o manifestație la Beirut, pe 13 octombrie 2023. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Marwan Naamani

Hezbollah, grupare din Liban sprijinită de Iran, a pus atacul de la spitalul din Gaza pe seama Statului Israel și a cerut „o zi de furie fără precedent” miercuri, în condițiile în care în fața ambasadei SUA de la Beirut au izbucnit proteste la doar câteva ore de la incident, relatează The Jerusalem Post.

Hezbollah anunță o „zi de furie fără precedent”

Hezbollah, care a purtat un război cu Israel în 2006, a lansat îndemnul la proteste în Beirut printr-un comunicat de presă transmis după atacul de la un spital din Gaza, în care au murit sute de persoane.

Armata israeliană neagă că ar fi lovit unitatea saniară și susține că explozia a fost provocată de Jihadul Islamic. Organizația Jihadul Islamic neagă la rândul ei că vreuna dintre rachetele sale ar fi fost implicată în incidentul de la spital.

Ca reacție la cele întâmplate, sute de protestatari libanezi s-au adunat marți noapte în fața ambasadei SUA de la Beirut. Alții au ieșit să protesteze la misiunea diplomatică franceză.

În cazul manifestației de la ambasada SUA, forțele de ordine au folosit chiar și gaze lacrimogene.

Denunțând ceea ce gruparea susține că a fost un atac comis de Israel, Hezbollah a afirmat: „Atacul dezvăluie adevărata față criminală a acestei entități și a sponsurului (…) Statele Unite, care poartă responsabilitatea directă și deplină pentru acest masacru”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori