Hezbollah a lansat 200 de rachete și drone spre nordul Israelului: Pericol de război total

Hezbollah a lansat 200 de rachete și drone spre nordul Israelului: Pericol de război total
captură X @nexta_tv

Gruparea armată libaneză Hezbollah a lansat peste 200 de rachete și a atacat cu drone în nordul Israelului, ca răspuns la uciderea unuia dintre comandanții săi superiori, anunță BBC.

Rachetele și dronele Hezbollah au declanșat o serie de incendii în nordul Israelului

Armata israeliană a declarat că unul dintre ofițerii săi a fost ucis în urma atacului, care a declanșat o serie de incendii. Armata a mai spus că a vizat „structurile militare” Hezbollah și alte ținte din sudul Libanului ca răspuns.

Presa libaneză a raportat că o persoană a fost ucisă într-un atac cu dronă israeliană în orașul Houla. Cel mai recent atac cu drone și rachete, care a urmat unuia cu 100 de rachete miercuri după-amiază, a fost unul dintre cele mai mari de până acum în cele nouă luni de violență transfrontalieră, care au stârnit temeri pentru posibilitatea unui război total.

Comandantul Hezbollah ucis într-un atac aerian israelian în apropierea orașului Tir, din sudul libanului, Mohammed Nimah Nasser, a fost una dintre cele mai înalte figuri din grup care a fost ucis în conflict.

Armata israeliană a spus că Nasser a comandat Unitatea Aziz a lui Hezbollah, care este responsabilă pentru lansarea de rachete din sud-vestul Libanului, și l-a acuzat că a condus un „număr mare de atacuri teroriste”.

De asemenea, l-a descris drept „omologul” lui Taleb Sami Abdullah, comandantul unei alte unități a cărei moarte de luna trecută l-a determinat pe Hezbollah să lanseze peste 200 de rachete și rachete în nordul Israelului într-o singură zi.

Până în prezent au fost ucise peste 400 de persoane în Liban, marea majoritate dintre ei luptători Hezbollah și 25 de persoane în Israel, majoritatea soldați.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că va restabili securitatea în nordul Israelului

„În campania dură împotriva Libanului am stabilit un principiu – cine ne face rău este un om mort.”, a spus el joi. Ostilitățile au strămutat zeci de mii de oameni din comunitățile de graniță din nordul Israelului și sudul Libanului.

„Răspunsul la asasinarea dragului lider Hajj Abu Nimah [Nasser]… a început aseară”, a avertizat un oficial al Hezbollah, Hashem Safieddine, la înmormântarea lui Nasser de la Beirut, joi.

„Această serie va continua să vizeze noi ținte despre care inamicul nu și-a imaginat că vor fi lovite.”
O purtătoare de cuvânt a forței de menținere a păcii ONU din Liban, Unifil, a declarat a cerut atât Israelului, cât și Hezbollah-ului să dea dovadă de reținere.

„Suntem foarte îngrijorați… pentru că orice schimb, orice incident, se poate transforma în ceva mai mare”, a declarat Kandice Ardiel pentru BBC.

În ultimele săptămâni, a existat o serie de eforturi diplomatice pentru a reduce tensiunile, ONU și SUA avertizând asupra consecințelor potențial catastrofale ale unui război care ar putea atrage și Iranul și alte grupuri aliate.

Oficialii israelieni au avertizat în mod repetat că sunt pregătiți pentru un război dacă diplomația eșuează. Ministrul Apărării Yoav Gallant a declarat miercuri că armata va fi în curând pregătită să „execute orice acțiune necesară în Liban sau să ajungă la un aranjament dintr-o poziție de forță”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori