Hezbollah a atacat sediul Mossad de lângă Tel Aviv cu o rachetă balistică. Armata israeliană spune că atacul e o premieră

Hezbollah a atacat sediul Mossad de lângă Tel Aviv cu o rachetă balistică. Armata israeliană spune că atacul e o premieră
Sursa foto: GSP.ro

Gruparea libaneză Hezbollah și-a asumat responsabilitatea pentru un atac cu rachete asupra Israelului, miercuri dimineață, afirmând că a țintit sediul Mossad de lângă Tel Aviv cu o rachetă balistică „Qader 1”, anunță The Guardian.

Lumea nu-și poate permite ca Libanul să devină o altă Gaza, a declarat secretarul general al ONU

Sirenele de avertizare au sunat înTel Aviv, când o singură rachetă sol-sol a fost interceptată de sistemele de apărare antiaeriană după ce a fost detectată trecând dinspre Liban, a declarat armata israeliană.

Nu au fost raportate pagube sau victime, iar armata a declarat că nu au fost modificate instrucțiunile de apărare civilă pentru zona centrală a Israelului.

„Este pentru prima dată când o rachetă Hezbollah a ajuns în regiunea Tel Aviv. Ea a fost interceptată” de armata israeliană, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei.

Consiliul de Securitate al ONU a anunțat că se va reuni miercuri pentru a discuta despre conflict.
„Libanul este pe marginea prăpastiei. Poporul libanez, poporul israelian și poporul lumii nu-și pot permite ca Libanul să devină o altă Gaza”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

În jur de o jumătate de milion de persoane au fost strămutate deja în interiorul Libanului, a declarat ministrul libanez de externe, Abdallah Bou Habib.

În Beirut, mii de persoane strămutate care au fugit din sudul Libanului s-au adăpostit în școli și alte clădiri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`