Hatice Cengiz, logodnica jurnalistului asasinat Jamal Khashoggi, i-a cerut cântărețului Justin Bieber să-și anuleze concertul programat în Arabia Saudită

Hatice Cengiz, logodnica jurnalistului asasinat Jamal Khashoggi, i-a cerut cântărețului Justin Bieber să-și anuleze concertul programat în Arabia Saudită

Logodnica jurnalistului Jamal Khashoggi i-a cerut cântărețului de muzică pop, Justin Bieber, să-și anuleze concertul programat pentru data de 5 decembrie, din Arabia Saudită, îndemnându-l să nu cânte pentru „ucigaşii iubitului ei Jamal”, relatează Reuters, citat de către Agerpres.

Hatice Cengiz vrea să transmită un mesaj puternic

Hatice Cengiz i-a trimis o scrisoare deschisă celebrului cântăreț, apărută în spațiul public prin intermediul Washington Post, iar cererea acesteia are în vedere concertul programat pe 5 decembrie, din Jeddah, al doilea oraș ca mărime din Arabia Saudită. Prin intermediul cererii acestia, Cengiz vrea să „transmită un mesaj puternic către lume”, mai exact, că „numele şi talentul său nu vor fi folosite pentru a restabili reputaţia unui regim care-şi ucide criticii”.


În februarie, administrația Biden a publicat un raport prin care se arată că Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, a aprobat capturarea sau uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, omorât în 2018.

În octombrie 2018, Khashoggi a fost omorât, trupul său fiind dezmembrat de o echipă operativă care ar avea legături cu Mohammed bin Salman. Totul s-a întâmplat în consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul.

Cine a fost Jamal Khashoggi?

Jamal Khashoggi avea o experiență de 30 de ani în presă, cunoscut în special pentru prezentarea evenimentelor tensionate din Afganistan, Algeria, Kuweit, Orientul Mijlociu, în anii ’90.Acesta l-a intervievat de mai multe ori pe Osama bin Laden, înainte de a deveni liderul grupării teroriste al-Qaida.

Jamal Khashoggi urma să se căsătorească cu o femeie de origine turcă, Hatice Cengiz, care îl aștepta în afara consulatului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`