Harris şi Trump, în cursă foarte strânsă în şapte state cheie, arată un sondaj Wall Street Journal

Harris şi Trump, în cursă foarte strânsă în şapte state cheie, arată un sondaj Wall Street Journal
Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Vicepreședintele democrat al SUA Kamala Harris și fostul președinte republican Donald Trump sunt umăr la umăr în șapte state cheie care ar putea decide alegerile prezidențiale din noiembrie, a arătat vineri un sondaj de opinie Wall Street Journal.

Cursă strânsă între Trump și Harris

Sondajul a arătat că Harris are avansuri marginale de 2 puncte procentuale în Arizona, Georgia și Michigan, Trump cu 6 puncte în Nevada și 1 în Pennsylvania, iar cei doi la egalitate în Carolina de Nord și Wisconsin. Sondajul a 600 de alegători înregistrați în fiecare stat, efectuat în perioada 28 septembrie-8 octombrie are o marjă de eroare de 4 puncte procentuale în fiecare stat.

Rezultatele directe fac ecou altor sondaje care reflectă o cursă strânsă înainte de alegerile din 5 noiembrie, în timp ce americanii se confruntă cu preocupările legate de economie, imigrație, drepturile femeilor și valorile democratice ale națiunii în alegerea dintre cei doi candidați.

Un sondaj Reuters/Ipsos de săptămâna aceasta a constatat, de asemenea, că Trump și Harris sunt blocați într-o cursă strânsă la nivel național, cu Harris în avans marginal, cu 46% la 43%.

Sondajele alegătorilor din statele swing pot fi un indicator important, având în vedere că rezultatele fiecărui stat ale Colegiului Electoral vor determina câștigătorul, cele șapte state probabil că vor fi decisive.

Harris, în vârstă de 59 de ani, ar câștiga o majoritate restrânsă în Colegiul Electoral dacă va captura statele în care deține un avantaj în sondajul WSJ.

Trump, în vârstă de 78 de ani, face a treia candidatură consecutivă la Casa Albă după ce a pierdut în fața președintelui Joe Biden în 2020. El continuă să dea vina în mod fals pe această pierdere pe frauda pe scară largă a alegătorilor, în timp ce se confruntă cu acuzații penale, pe care le neagă, pentru eforturile de a anula rezultatele alegerilor.

Harris a devenit candidatul democraților după ce Biden a renunțat la candidatura pentru realegere în iulie. Ea este un fost senator al Statelor Unite, procuror general al Californiei și procuror local, care încearcă să prezinte o viziune nouă pentru America.

Mai mulți alegători au spus că îl susțin pe Trump în materie de economie și imigrație, în timp ce mai mulți au spus că Harris ar face o treabă mai bună atunci când vine vorba de locuințe, asistență medicală și grija pentru oameni ca ei, a constatat sondajul WSJ.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`