Hari Bucur Marcu, despre vizita lui Zelenski la Washington: „Kremlinul și-a făcut-o cu mâna lui” / „Aduce SUA de partea Ucrainei în mod aproape necondiționat” (VIDEO)

Hari Bucur Marcu, despre vizita lui Zelenski la Washington: Kremlinul și-a făcut-o cu mâna lui /  Aduce SUA de partea Ucrainei în mod aproape necondiționat (VIDEO)
Foto: Hepta - Lukas Kabon / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Hari Bucur Marcu, expert în securitate, a spus miercuri, în emisiunea News Pass cu Laura Chiriac, că vizita surpriză a președintelui ucrainean în SUA indică faptul că partea americană va susține necondiționat armata ucraineană în războiul împotriva Federației Ruse:

„Este o zi deosebită, în sensul în care toată lumea se pregătește pentru ce va fi la anul sub diferite forme și simboluri. Vizita la Washington a președintelui ucrainean este clar unul dintre cele mai puternice simboluri. De când a început războiul este prima oară când părăsește teritoriul Ucrainei. În asemenea condiții aduce SUA de partea Ucrainei în mod aproape necondiționat, nu mai există varianta în care SUA ar putea să găsească o formulă intermediară între Ucraina și Moscova, ci este de partea Ucrainei”, spune Hari Bucur Marcu.

Acesta a mai precizat că Vladimir Putin a calculat greșit acest război, iar vizita lui Zelenski vine să indice acest lucru:

„Kremlinul și-a făcut-o cu mâna lui. Au plecat de la premisa acum un an de zile că administrația Biden are niște probleme de imagine ale președintelui care a avut prin fiul său o anumită relație cu Ucraina, prin anumiți magnați din Ucraina și că ar fi mai reținut în a oferi un ajutor necondiționat Ucrainei. Aceste calcule au fost greșite de la început. În continuare cei de la Moscova calculează greșit pașii pe care îi vor face SUA mai ales”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)