Hamas spune că sunt „lupte violente” în Fâșia Gaza, după extinderea operațiunilor terestre de către Israel

Hamas spune că sunt „lupte violente” în Fâșia Gaza, după extinderea operațiunilor terestre de către Israel
Sursa Foto: Youtube/ Captură Video/Storyful News & Weather

Hamas spune că luptele terestre cu Israelul din două sectoare din Fâșia Gaza sunt violente, după ce Israelul a anunțat extinderea operațiuniilor terestre, deși armata israeliană a spus că încă nu a început ofensiva pe scară largă.

Lupte grele în Fâșia Gaza

„Ne confruntăm cu incursiuni terestre israeliene în Beit Hanoun (nord) şi Al-Bourej (centru). Lupte violente sunt în curs de desfăşurare”, a declarat Hamas, conform Hotnews.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) a transmis că își extind activitatea terestră, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„În continuarea activităţii ofensive pe care am desfăşurat-o în ultimele zile, forţele terestre extind activitatea terestră în această seară”, a anunţat armata israeliană.

Problema se agravează și în rândul jurnaliștilor, iar IDF a declarat că nu poate garanta siguranța acestora care se află în Fâșia Gaza, pentru că Hamas plasează operațiunile în apropierea jurnaliștilor și civililor.

Nu a început ofensiva terestră a armatei israeliene

Purtătorul de cuvânt al IDF, Peter Lerner, a anunțat că extinderea operațiunilor de vineri seara, nu este ofensiva terestră așa cum se aștepta.

„Ne desfăşurăm activităţile de degajare şi curăţare, pentru a crea condiţii mai bune pentru circumstanţe operaţionale optime la sol. Aşadar, căutăm capacităţi antitanc, distrugem posturile de observare şi vizăm teroriştii acolo unde îi găsim, pe linia frontului sau la periferia Fâşiei Gaza.

Intenţionăm să le dezmembrăm capacităţile, să le distrugem guvernul şi să ne asigurăm că nu vor mai putea folosi niciodată Fâşia Gaza ca punct de pregătire împotriva poporului nostru”, a declarat Peter Lerner.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`