Hamas a publicat un clip cu trei ostatice luate. Una dintre acestea, fiica unui român. Virgil Bălăceanu: Nu este altceva decât un război informațional. Vor folosi ostaticii ca monedă de schimb. Ei au un plan (VIDEO)

Hamas a publicat un clip cu trei ostatice luate. Una dintre acestea, fiica unui român. Virgil Bălăceanu: Nu este altceva decât un război informațional. Vor folosi ostaticii ca monedă de schimb. Ei au un plan (VIDEO)
sursa foto: captura B1 TV

Hamas a publicat un clip video în care trei femei israeliene care sunt ţinute ostatice în Fâşia Gaza îl critică pe premierul Netanyahu. Femeile îi cer premierului să obţină eliberarea lor și îl acuză că nu a reuşit să împiedice atacul grupării teroriste din 7 octombrie.

Gl. (r) Virgil Bălăceanu a avut o intervenție, pe B1 TV, în cadrul emisiunii Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, unde a vorbit despre Hamas, care a publicat acest clip cu ostaticele, și care este, de fapt, scopul grupării. Una dintre ostatice e chiar fiica unui român.

„Nu este altceva decât un război informațional. Ei folosesc ostaticii ca monedă de schimb, o vor folosi în continuare. Criza ostaticilor este greu de rezolvat în această etapă a războiului.

Realizați că este o valoare pentru ei și atunci ei au un plan când anume pot să treacă la schimb de ostatici cu eventual prizonieri sau chiar ostatici palestinieni. Însă n-avem o idee în acest moment, că nu suntem în sânul Hamasului ca să descifrăm modul în care gândesc ei.

De mai mult timp se acționează pe componenta emoțională, pe componenta imagologică. Hamas are o experiență bună din punct de vedere al războiului informațional.

Ei caută, ca prin emoțiile pe care le declanșează, acțiunea armatei israeliene să aibă o altă planificare. Însă nu vor schimba planificarea pentru că logica este următoarea: Fără război, Hamasul va fi victorios. Și nici atunci nu vor ceda foarte ușor ostaticii decât în condițiile în care avantajele de partea lor vor fi maxime.

Pe de altă parte, există în tradiția conflictului dintre Hamas și Israel schimburile de prizonieri. S-au mai întâmplat asemenea lucruri, ele nu se exclud.

Acum asistăm la operația terestră în nord. Vom vedea cum va fi asaltat Gaza City și apoi vom vedea partea de sud, unde criza umanitară este foarte acutizată și va avea note de acutizare în viitor, ținând seama că există o supra aglomerare, iar ajutoarele care ajung sunt extrem de puține, nu depășesc câteva 10-15 camioane pe zi, deși la Rafah sunt sute de camioane. Și suspiciunea legată de faptul că aceste ajutoare umanitare în bună măsură nu ajung la civili, ci susțin în continuare forțele Hamasului, mai ales combustibil, dar nu numai.”

Virgil Bălăceanu a spus și dacă mai este posibil un armistițiu în această situație.

„Dacă se apelează la o cauză umanitară, așa cum au mai eliberat ostatici din Hamas, pot să o facă și acum. Să nu uităm că 120 de state, deci o majoritate, au votat pentru armistițiu, pentru încetarea focului, pentru distribuirea ajutoarelor, dar Hamasul nu a avut nicio poziție. Hamasul nu cere acest armistițiu, deci Hamasul vrea să continue războiul.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:13 - Saloanele secției de pediatrie de la un spital din Mureș, invadate de gândaci și ploșnițe. Managerul unității sanitare dă vina pe schimbarea de temperatură
23:54 - Copiii milionarului din Hunedoara se întorc în România. Vor fi predați Poliției Române
23:42 - Marcel Ciolacu: Din momentul în care s-a încercat să se facă o lege pentru o persoană, eu nu am mai comunicat cu Nicolae Ciucă și nu am mai comunicat nici măcar instituțional cu Președintele României
23:31 - Polițist din Giurgiu, reținut pentru trafic și consum de droguri. Bărbatul se afla în vizorul autorităților din luna martie
23:28 - Remarca Reginei Elisabeta despre Meghan Markle la o întâlnire la Balmoral. Cum a caracterizat-o
23:18 - Marcel Ciolacu: Anul acesta România va intra în Schengen terestru. Am mai multe informații
23:02 - Cât costă hainele de la noul brand al Alexiei Eram. „L-am gândit pentru oricine vrea să iasă la o cafea purtând ceva super relaxat”
22:57 - MApN anunță că o țintă aeriană a intrat în România în zona Eforie Nord. Au fost ridicate de la sol avioane de luptă ale forțelor spaniole și române / Structurile aliate, informate în timp real
22:46 - România, mai spectaculoasă ca niciodată. Destinații care merită văzute toamna aceasta
22:43 - Daniel Constantin, despre declarațiile lui Marcel Ciolacu: Această chemare la dialog este făcută pentru a împărți nemulțumirea oamenilor. PNL nu va fi de acord cu scăderea pragului de impozitare pentru microîntreprinderi (VIDEO)