Hamas a divulgat informații personale despre viitorul șef al contraspionajului israelian, demers ilegal în Israel. Palestinienii l-au pus pe R., următorul director Shin Bet, pe „lista celor căutați”

Hamas a divulgat informații personale despre viitorul șef al contraspionajului israelian, demers ilegal în Israel. Palestinienii l-au pus pe R., următorul director Shin Bet, pe „lista celor căutați”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Fotografia, numele și adresa viitorului șef Shin Bet au fost publicate de un site afiliat grupării Hamas, însoțite de mesajul „căutat”, după ciocnirile violente care au avut loc în Cisiordania între forțele israeliene și palestinieni.

Informațiile personale ale viitorului șef Shin Bet, divulgate de Hamas

În Israel, este ilegal să publici numele viitorului șef de serviciu de informații până când acesta nu este aprobat de o comisie, însă o sursă a precizat pentru KAN news că persoana în cauză este destul de cunoscută la nivelului sectorului de securitate israelian, iar fotografia a fost făcută la un eveniment public, astfel că nu există motive de îngrijorare, explică The Jerusalem Post.

Presa palestiniană a relatat că informațiile despre viitorul șef Shin Bet au fost divulgate de „rezistența palestiniană”: Viitorul șef Shin Bet „este monitorizat de noi, cei din rezistență, este pe lista celor căutați, iar rezistența armată îl va urmări”, susțin palestinienii.

În septembrie, premierul israelian Naftali Bennett l-a nominalizat pe actualul director-adjunct al Shin Bet cunoscut drept „R.”, pentru succedarea lui Nadav Argaman la șefia Agenției israeliene de securitate, începând cu 13 octombrie.

  1. are 55 de ani, este căsătorit și are trei copii. El are o diplomă de licență în științe politice și filosofie de la Universitatea din Tel Aviv și absolvit cursurile de master în administrație publică la Universitatea Harvard.

În 2011, R. era numit la șefia operațiilor Shin Bet. Ulterior, în 2016, el a fost promovat pentru a conduce sediul central al Shin Bet, devenind astfel numărul 3 în structura ierarhică a serviciului, iar în 2018 a înlocuit un alt R. în funcția de director-adjunct.

Doi soldați israelieni au fost răniți și cinci palestinieni au fost uciși de armata israeliană în timpul ciocnirilor armate dintre forțele israeliene și palestinieni, ciocniri care au izbucnit pe fondul operațiunilor anti-Hamas din Cisiordania.

Valul de arestări din cinci locații diferite ale Cisiordaniei a vizat o celulă Hamas pe care forțele de securitate israeliene o urmăreau de mai multe zile și care plănuia un atac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`