Guvernul olandez își menține opoziția față de aderarea României și Bulgariei la Schengen

Guvernul olandez își menține opoziția față de aderarea României și Bulgariei la Schengen

Purtătorul de cuvânt al Ministerului olandez de Interne, Alexander Vanderee, a declarat că Olanda nu-și modifică poziția față de aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen până nu se vor observa schimbări în privința corupției și criminalității organizate, notează agenția Novinite.

Deși guvernul olandez recunoaște că atât România, cât și Bulgaria și-au îndeplinit criteriile tehnice pentru aderarea la Schengen, oficialii încă se așteaptă ca cele două țări să adopte măsuri mai ferme pentru combaterea corupției și infracționalității.

De celalaltă parte, ministrul finlandez al Afacerilor Europene, Alexander Stubb, a precizat că Finlanda este de acord cu o soluție de compromis care să permită aderarea etapizată a României și Bulgariei la Schengen.

“Este vorba de o abordare în două etape. Inițial vom elimina controalele la frontierele aeriene și maritime și apoi vom lua o decizie privind frontierele terestre”, a spus Stubb.

Decizia privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen a fost amânată, pe 21 septembrie, în consiliul JAI, președinția poloneză încercând astfel să evite o decizie negativă celor două țări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`